Arkivnyhed - kan være forældet

Netværksgrupper hjælper udsatte børn

24.04.2013
Børn og unge, der trives dårligt, får det bedre af at være med i en netværksgruppe med andre jævnaldrene med samme problemer.

Det viser en ny evaluering af Socialforvaltningens projekt Netværksgrupper for udsatte børn og unge i Københavns Kommune.

Socialforvaltningen har siden 2009 givet børn og unge, der trives dårligt og som måske er ensomme og indadvendte, mulighed for at være med i en netværksgruppe og møde andre børn i samme situation. Formålet med grupperne er at give børnene og de unge gode og meningsfulde oplevelser, så de trives bedre og kommer ind i en bedre udvikling. 

I projektperioden har 126 drenge og piger i alderen 7-14 år deltaget fordelt på 18 grupper. Resultatet har været godt. Langt de fleste har været glade for at være med i en gruppe, og deltagerne har fået nye venner og oplever, at de er blevet bedre til at håndtere og sætte ord på deres følelser. Deres forældre oplever også, at grupperne har været gode for deres børn.

På baggrund af projektets gode resultater, vil forvaltningen fremover gøre børnegrupper til fast tilbud til udsatte børn og unge.

Evalueringen blev fremlagt og diskuteret på Socialudvalgets møde i mandags. 

Se indstilling om evalueringen