Arkivnyhed - kan være forældet

Nej til diskrimination i nattelivet

25.01.2013
Alt for mange unge bliver stemplet i nattelivet på grund af deres køn, alder, tro, politisk anskuelse, seksualitet og særligt deres etnicitet. Det skal en ny kampagne være med til at bekæmpe.

I den næste måned kan man i de københavnske gader, busser og S-tog se portrætter af unge med et stort stempel i ansigtet med titlen: Stemplet – Stop diskrimination i nattelivet. Medarbejdere fra København Kommune og frivillige fra forskellige NGO’er vil samtidig stå klar og ’stemple’ unge på vej i byen med samme budskab og uddele information om, hvad man kan gøre, hvis man er udsat for diskrimination. ”Vi tager ud i nattelivet og afholder teaterforestillinger om diskrimination, hvor vi uddeler de her stempler. Det er forhåbentlig en lidt sjov måde at gøre opmærksom på et alvorligt problem, der blandt andet betyder, at mange unge oplever at blive stemplet for at være dem de er”, fortæller Eline C. Feldman, der er projektleder i Københavns Kommune. 


Flere skal registrere og anmelde den diskrimination de oplever

Formålet med kampagnen er at få flere unge til at anmelde og registrere, når de selv bliver udsat for diskrimination eller oplever at andre bliver diskrimineret. Så kan politiet nemmere målrette deres indsats. Og på længere sigt er forventningen, at færre bliver udsat for diskrimination i nattelivet, og at de, der gør, ikke tøver med at anmelde det.Se mere og støt op om kampagnen på facebook.com/stemplet.kbh