Arkivnyhed - kan være forældet

Mød Center for Diabetes rundt omkring i København

06.11.2017
De næste to uger kan du - rundt om i byen - møde Center for Diabetes, som er et gratis tilbud til københavnere med type 2-diabetes.

Kender du Center for Diabetes? Hvis ikke, så er der rig mulighed for at komme til det i løbet af de næste to uger. Til hverdag har Center for Diabetes hjemme på Vesterbro, men i uge 45 og 46 rykker centrets sygeplejersker, fysioterapeuter og diætister til Tingbjerg, Nørrebro og Amager. De tre steder byder Center for Diabetes på kaffe, konkurrencer, risikotests samt en snak om diabetes og mulighederne i centret.

Turen går til Tingbjerg (ved Aldi) torsdag den 9. november ml. kl. 14 og 18, Nørrebro Station fredag den 10. november ml. kl. 11 og 18 samt Amagerbro Station tirsdag den 14. november ml. kl. 11 og 18. På Verdens Diabetesdag, som finder sted hvert år den 14. november, er der også åbent hus i centret på Vesterbrogade 121, 3. sal. Her er du meget velkommen til at kigge forbi ml. kl. 12 og 18. 

- Vi glæder os til at komme til Tingbjerg, Nørrebro og Amager og møde nogle af de københavnere, som kunne have gavn af at gå i Center for Diabetes - eller som kender nogen, der kunne. Vi håber også, at rigtig mange kigger forbi på Verdens Diabetesdag, når vi holder åbent hus i centret tirsdag den 14. november, siger centerchef Charlotte Glümer fra Center for Diabetes.

Hvad er Center for Diabetes?

Centret for Diabetes er et gratis tilbud til dig, der har type 2-diabetes og bor i Københavns Kommune. I centret kan du få støtte til at tackle hverdagen. Du får et skræddersyet forløb, som passer til dine ressourcer, motivation og behov. Et forløb kan bl.a. bestå af træning, undervisning og madlavning.

- Selvom flere københavnere vil få type 2-diabetes de kommende år, så er den gode nyhed, at vi i København har et stort potentiale til at få vendt udviklingen og samtidig medvirke til, at man kan leve både længe og godt trods type 2-diabetes. Vi ønsker at gøre op med den stigende ulighed i sundhed bl.a. ved at tilpasse vores tilbud til de enkelte borgere. Det gør man i Center for Diabetes, som er et vigtigt og værdifuldt tilbud, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Center for Diabetes er etableret i samarbejde med Diabetesforeningen, og her sætter man pris på, at diabetes står højt på dagsordnen i landets største kommune.

- København er i samarbejde med Diabetesforeningen gået forrest med oprettelsen af Center for Diabetes og en kommunal handleplan. Det er rigtigt og nødvendigt af kommunen at tage udfordringen med type 2-diabetes op og sørge for målrettede tilbud til de flere og flere med diabetes og bedre sammenhæng med almen praksis. Vi så gerne, at andre kommuner blev inspireret af København, for det er der brug for, siger administrerende direktør i Diabetesforeningen Henrik Nedergaard.

Kampagne i uge 45 og 46

Københavns Kommune ønsker, at flest muligt københavnere med type 2-diabetes har kendskab til de kommunale tilbud, som kan hjælpe dem til en bedre hverdag med deres sygdom. Derfor sætter kommunen i uge 45 og 45 fokus på Center for Diabetes og de tilbud, som borgere med type 2-diabetes kan få. Det sker dels via en kampagne i byrummet, dels via en række events, hvor man kan møde Center for Diabetes.

Vil du vide mere om Center for Diabetes, så ring på 35 30 24 00 eller besøg diabetes.kk.dk. Du kan også følge centret på facebook.com/centerfordiabetes.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.