Arkivnyhed - kan være forældet

Mød Center for Diabetes på Verdens Diabetesdag

06.11.2018
Den 14. november kan du møde Center for Diabetes på Nørrebro og i Sydhavnen. Kig forbi og find ud af, om du er i risiko for at få diabetes.

Kender du Center for Diabetes? Hvis ikke, så er der rig mulighed for at komme til det på Verdens Diabetesdag, der finder sted hvert år den 14. november. Til hverdag har Center for Diabetes hjemme på Vesterbro, men den 14. november går turen til Anker Jørgensens Plads i Sydhavnen og til Lygten lige ved Nørrebro Station. Centret er til stede i de to bydele fra kl. 10 til 15.30.

Begge steder kan du bl.a. møde fysioterapeuter, diætister og sygeplejersker fra Center for Diabetes. De kan fx svare på dine spørgsmål om type 2-diabetes og fortælle om centrets tilbud. Du kan tilmed tage en test, der viser, om du er i risiko for at få type 2-diabetes. Du kan også få et æble samt gratis kaffe (efter eget valg).

- Sidste år på Verdens Diabetesdag var vi ude i byen, og der mødte vi rigtig mange københavnere, som kunne have gavn af at gå i Center for Diabetes - eller som kendte nogen, der kunne. Det håber vi også at gøre i år, og vi glæder os til at besøge både Nørrebro og Sydhavnen, siger centerchef Charlotte Glümer fra Center for Diabetes.

Hvad er Center for Diabetes?

Center for Diabetes er et gratis tilbud til dig, der har type 2-diabetes og bor i Københavns Kommune. I centret kan du få støtte til at tackle hverdagen med type 2-diabetes. Du kan fx få et skræddersyet forløb, som passer til dine ressourcer, din motivation og dine behov. Et forløb kan fx bestå af fysisk træning, undervisning og madlavning samt samtaler omkring rygning og alkohol.

Center for Diabetes åbnede i midlertidige lokaler på Vesterbro i 2016 og har siden taget imod mere end 900 københavnere med type 2-diabetes årligt. Her i efteråret er det blevet besluttet at opføre et nyt hus til Center for Diabetes. Det nye center skal ligge på Møllegade på Nørrebro og skal årligt kunne tage imod op til 2000 københavnere med type 2-diabetes.

Center for Diabetes er etableret i samarbejde med Diabetesforeningen.

Læs mere om det nye Center for Diabetes

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.