Arkivnyhed - kan være forældet

Moderne fotokunstcenter vil åbne afdeling på Papirøen

30.11.2017
Det internationale udstillingssted for fotografi, Fotografiska, som hører hjemme i Stockholm, planlægger nyt partnerskab i København.

Det internationale udstillingssted for fotografi, Fotografiska, som hører hjemme i Stockholm, planlægger nyt partnerskab i København. Samtidig er Fotografiska i dialog med Københavns Kommune om at indgå et partnerskab mellem et helt nyt bibliotek og Fotografiska på Papirøen.

Verdens største udstillings- og mødested for nutidig fotokunst har besluttet sig for at placere en afdeling på Papirøen.

Det bliver en helt ny type mødested i København, som blander fotografisk kunst med madkultur, bar, scene, talks og værested for samtale og samvær på samme måde, som Fotografiska Stockholm fungerer.

”Vi er så begejstrede for, at Fotografiska nu skal etableres i en af Europas mest vibrerende og smukke byer. At det så også er i vores naboland, er bare helt fantastisk. Fotografiskas vision er at inspirere til en mere ansvarsbevidst verden, og vi er overbeviste om, at interessen for en mere bæredygtig verden er stor i Danmark,” udtaler grundlæggeren af Fotografiska Jan Broman.

Fotografiska har i Stockholm, hvor udstillings- og mødestedet blev etableret i 2010, et bredt publikum af lokale brugere, internationale turister og gæster fra hele landet. Med fotokunsten i centrum har Fotografiska formået at række ud til et bredt publikum af dagligdags brugere, samtidig med at der bringes en relativt ny kunstart i spil på nye måder.

Nyt bibliotek på Papirøen

Kultur- og Fritidsudvalget i København arbejder på at få flyttet Christianshavns Bibliotek til nye omgivelser på Papirøen og ser gode muligheder i et partnerskab mellem et helt nyt bibliotek og Fotografiska Copenhagen. 

”Jeg er interesseret i at få så meget kultur på Papirøen som muligt. Derfor er jeg glad for, at Fotografiska har vist interesse for København. Med et nybygget bibliotek er der en unik mulighed for at bygge bro mellem to institutioner – og derfor hilser jeg et partnerskab velkommen,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen og fortsætter:

”Nu skal vi i gang med at udvikle gode modeller for, hvordan partnerskabet kan realiseres, og vi skal i dialog med de gode lokale kræfter, ”siger han.

Lokal interesse

Christianshavns Lokaludvalg har allerede bakket op om at flytte biblioteket på Christianshavn til Papirøen.
Formand for Christianshavns Lokaludvalg Poul Cohrt er positiv over for et partnerskab mellem et nyt bibliotek og Fotografiska.
”Christianshavn har brug for et nyt og moderne bibliotek, og i lokaludvalget ser vi gode takter i et partnerskab med Fotografiska, fordi det giver mulighed for at give biblioteket en særlig profil,” siger han.

Københavns Kommune vil desuden indlede en dialog med Fotomiljøet i København, særlig Fotografisk Center og Copenhagen Photo Festival for at høre deres syn på perspektiver og muligheder.

Fakta

  • Fotografiska Stockholm arrangerer både større og mindre udstillinger og har mere end 500.000 besøgende om året.
  • Fotografiska vil åbne en ny franchise-afdeling på Papirøen. Desuden åbnes to nye afdelinger i henholdsvis New York og London.
  • Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 9. november, at der skal arbejdes videre med mulige partnerskabsmodeller mellem et helt nyt bibliotek og Fotografiska på Papirøen.

Kontaktinformationer

  • Fotografiska, Susanna Wendt +46-(0)70-181 34 17 susanna.wendt@fotografiska.se
  • Fotografiska Danmark Zoe Christensen, tlf.: 61 12 51 61 
  • Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen via pressechef Julie Stemann Monberg, tlf.: 24 98 22 60
  • Formand for Christianshavns Lokaludvalg Poul Cohrt, tlf.: 31 55 75 89

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.