Arkivnyhed - kan være forældet

Mikkel Warming stiller ikke op til kommunalvalget

08.01.2013
Mikkel Warming stopper som Socialborgmester i Københavns Kommune efter Kommunalvalget den 19. november i år. Samtidig stopper han også helt i kommunalpolitik.

Dermed sætter den 43-årige Mikkel Warming punktum for en 19 år lang politisk karriere på Københavns Rådhus.

Han blev valgt til Borgerrepræsentationen i 1994 for SF, men brød med partiet to år senere. Trådte ud af borgerrepræsentationen og overlod mandatet til SF. Fra 1998 har han repræsenteret Enhedslisten på Rådhuset.Mikkel Warming har været Københavns Socialborgmester siden 2006. Og også Enhedslistens eneste borgmester på landsplan.

Enhedslisten fik sit foreløbig bedste kommunalvalg nogensinde i 2009, da partiet gik frem til ca 11 procent og blev byens tredje største. I dag står Enhedslisten i aktuelle målinger til næsten en fordobling i København.

- Jeg er stolt og glad for at have bidraget til et mere solidarisk og socialt ansvarligt København, end det var, da jeg startede i 2005. Vi har stigende ulighed i samfundet, men i København bruger vi flere og flere kræfter på at samle de dårligst stillede op og hjælpe dem videre i livet, siger Mikkel Warming.

På grund af partiets regler om rotation kan Warming ikke fortsætte på Borgmesterposten efter to fireårsperioder. Men han vælger selv at stoppe i borgerrepræsentationen ved samme lejlighed.

- Man skal stoppe, mens der stadig er nogen, der synes, det er ærgerligt, at man stopper. Jeg afleverer en Socialforvaltning, der er i en bedre forfatning, end da jeg fik den. Og meningsmålingerne for Enhedslisten ser også særdeles lovende ud her i København, så jeg er stolt af at kunne stoppe på toppen, siger Mikkel Warming, der understreger, at der er masser at tage fat på i 2013.

 

- Den voksende ulighed i København er den største trussel mod byens sammenhængskraft og fremtid. Det – sammen med arbejdet med en tillidsreform i Socialforvaltningen, vil jeg bruge rigtig megen tid på i året, der ligger foran os, siger han.
Kontakt:

Socialforvaltningen

Pressechef Flemming Platz

Mobil: 2637 0278