Arkivnyhed - kan være forældet

Mette Touborg ny adm. direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i København

22.09.2016
Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune har ansat ny administrerende direktør. Mette Touborg tiltræder den 1. november.

Borgerrepræsentationen i København har den 22. september formelt godkendt ansættelsen af Mette Touborg som administrerende direktør.

Mette Touborg har været borgmester i Lejre Kommune siden 2010. Hun træder ud af kommunalbestyrelsen og fratræder øvrige politiske hverv for at hellige sig sin nye stilling.

Om ansættelsen udtaler Carl Christian Ebbesen (DF), kultur- og fritidsborgmester i København:

”I ansættelsesudvalget var vi enige om, at Mette Touborg er den helt rigtige til jobbet. Mette Touborg har mange års erfaring fra den kommunale verden. Hun har i den grad vist, at hun kan sit kram, har stor politisk indsigt og forstår at lede.  Jeg glæder mig meget til at byde Mette Touborg velkommen og er helt overbevist om, at hun vil lykkes med at udvikle forvaltningen og omsætte kultur- og fritidspolitikken til gode løsninger for københavnerne og byens besøgende.”

42-årige Mette Touborg har bred ledelseserfaring fra både den private og den offentlige sektor. Hun har i en længere årrække været i kommunalpolitik, senest som borgmester i Lejre Kommune. 

Mette Touborg udtaler:

”Jeg har som ny administrerende direktør fået den helt enestående mulighed, i samarbejde med de kommunale medarbejdere, foreninger, frivillige, virksomheder, samt alle andre der vil, at arbejde med udviklingen af København både som organisation og som by. Kulturen, fritidslivet og borgerservice i København er inde i en spændende tid, hvor nye tiltag skal implementeres. Det er en ledelsesopgave, jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for.”

Mette Touborg afløser Carsten Haurum, der efter 14 år har valgt at blive partner i et privat rådgivningsfirma. Hun tiltræder som administrerende direktør den 1. november.