Arkivnyhed - kan være forældet

Mere medvind til cyklisterne

19.12.2014
På endnu en gade bliver det muligt at cykle mod ensretningen, og så kan du benytte dig af Cykeltip og forbedre din daglige cykeltur

Går du rundt med en god idé, der kan forbedre din daglige cykeltur, så kan den nu blive ført ud i livet. Med halvanden million kroner i puljen ’Cykeltip’ er der sat penge af til at gøre det endnu mere attraktivt at tage cyklen i København i samarbejde med københavnerne. Du har nemlig muligheden for at blive hørt gennem cykeltip-ordningen, så hvis der er et sted, hvor du savner en asfaltrampe, en svingbane eller skiltning, så lytter kommunen gerne til dig. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er glad for, at pengene på den måde ender i borgernes hænder: 
 
”Med Cykeltip giver vi københavnerne mulighed for at byde ind med de udfordringer, de møder i deres hverdag, som vi selv ikke nødvendigvis er opmærksomme på. Hvis vi på den måde kan eliminere de småting, som virker som små sten i skoen på vores cyklister, så er det bare om at komme i gang”, lyder det fra Morten Kabell. 
 
Udover at få lov at forandre hverdagen for cyklister, får du fremover også mulighed for at skyde genvej på Østerbro. På den travle Vordingborggade vil der nu blive anlagt cykelstier, så cyklister kan følge gaden i begge retninger mellem Strandboulevarden og Østerbrogade i stedet for at skulle en tur uden om begge ender af gaden, som er ensrettet for anden trafik. 
 
”Vi har gode erfaringer med at tillade at cykle mod ensretningen i København. I Vestergade steg tilfredsheden voldsomt for cyklisterne, da vi lavede ændringen, og vi har da en klar forventning om, at tiltagene også bliver taget godt imod på Østerbro. Det kan virke som små justeringer, men for den daglige pendler er det fantastisk at kunne skyde genvej uden bekymringer”, siger Morten Kabell.
Cykelstierne i Vordingborggade oprettes med lokaludvalgets opbakning. 
 

Fakta:

Andre mulige veje med cykling mod ensretningen: Ålandsgade, Brysselgade, Frederikgårds Allé og Birkedommervej. Disse fire veje forventes forelagt til politisk godkendelse i 2015. Vordingborggade er i dag ensrettet på strækningen Kertemindegade - Østerbrogade og Silkeborggade - Strandboulevarden, hvilket giver cyklisterne omvejskørsel.
Visualisering af projektet.
 
Sådan giver du os dit cykeltip
• Send en mail til cykeltip@tmf.kk.dk

• Skriv i mailen, hvordan og hvor du synes, vi kan forbedre din cykelvej.

• Husk at skrive den nøjagtige adresse, gerne med en yderligere beskrivelse eller et vedhæftet billede af stedet.

• Cykeltip-ordningen målrettet mindre justeringer, som borgerne bemærker.