Arkivnyhed - kan være forældet

Mere cykelparkering skyder op

09.01.2017
1.000 nye cykelparkeringspladser skyder op i København i år. Ny metode skal bane vej for flere parkeringspladser.

Selvom København er blevet kåret til verdens bedste cykelby, er der stadig plads til forbedringer. Det gælder blandt andet på cykelparkeringsområdet, hvor antallet af pladser ikke altid matcher det store behov, byens mange cyklister skaber. Derfor har kommunen sat målrettet ind for at skabe bedre parkeringsforhold for de tohjulede, og med den seneste beslutning i Teknik- og Miljøudvalget er der nu 1.000 nye pladser på vej.

Op mod 400 af de nye pladser skal etableres ved vejkryds inden for den 10-meterzone, hvor bilerne er bandlyst fra at parkere. Det er en ny, prisvenlig fremgangsmåde i forhold til tidligere praksis, og de første 20 steder er allerede udpeget af Teknik- og Miljøforvaltningen. Der skal blandt andet sættes cykelstativer op i 10-meterzonen seks steder i Indre By, en håndfuld steder på Vesterbro samt på Nørrebro og Østerbro.

De resterende 600 pladser placeres ud fra input fra københavnerne, og en del oprettes i samråd med lokaludvalgene i byen. 

Pengene til parkeringspladserne kommer fra en pulje, som allerede har skabt over 5.000 nye parkeringspladser de seneste fire år.

Fakta

  • Projektet 'Bedre Cykelparkering', har som formål at højne kvaliteten af byens cykelparkering og etablere 5-6.000 nye pladser. I Fase 1 og Fase 2 (2013-2016) er der i alt anlagt 5.020 cykelparkeringspladser.
  • Projektets budget er på 10 mio. kr.. Heraf har sidste etape, som nu skal sættes i gang, en værdi af 2,65 mio. kr..
  • Der er kommet henvendelser fra Valby, Vesterbro/Kgs. Enghave, Amager, Indre By, Nørrebro, Østerbro, Bispebjerg, Brønshøj, Husum og Vanløse.
  • Byen har 678.000 cykler, mens der kun er cirka 56.000 offentlige cykelparkeringspladser.
  • Som følge af budgetaftalen for 2017 skal der blandt andet oprettes 600 cykelparkeringspladser ved Metro Cityringens stationer samt 400 ved Valby Station. Hertil kommer omkring 1000 nye cykelparkeringspladser over de næste 4 år gennem et andet projekt.
  • Kommunen vil fremover fokusere på nye, multifunktionelle og integrerede løsninger, og samtidig vil man indgå partnerskaber med erhvervslivet, fonde mm. for at finde løsninger på både offentlige og private grunde. Samtidig vil kommunen også fokusere mere på at få indsamlet efterladte cykler i byen.
  • En national undersøgelse viser, at 39 % af de cyklende københavnere angiver at de er meget tilfredse (8 %) eller tilfredse (32 %) med antallet af cykelparkeringspladser i Københavns Kommune. Det er den dårligste placering blandt de 35 deltagende kommuner, og 26 procentpoint eller 67 procent lavere end landsgennemsnittet på 65 % tilfredse.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.