Arkivnyhed - kan være forældet

Mænd med kræft får nyt mødested på Nørrebro

01.11.2017
Mænd, der har - eller har haft - kræft, får fremover et nyt mødested i Elefanthuset, som Center for Kræft & Sundhed netop har indviet.

Mænd med kræft er ikke lige så tilbøjelige som kvinder til at sætte sig sammen og tale om deres sygdom. Det er i hvert fald erfaringen hos Center for Kræft & Sundhed, der tilbyder rehabilitering og rådgivning til københavnere, der har - eller har haft - kræft. Centret indvier i denne uge Elefanthuset, der bl.a. byder på et helt nyt mødested, hvor kræftramte mænd kan mødes på nye måder.

Konceptet ’Mænds Mødested’ kommer oprindeligt fra Australien, hvor de såkaldte ’Mens Sheds’ findes i stort antal. Siden er der kommet mødesteder for mænd over det meste af verden - også i Danmark. Nu er turen så kommet til Nørrebro og Elefanthuset, hvor håbet er, at mænd med kræft vil få et fristed og et fællesskab med andre i samme situation.

- Jeg er glad på de mænds vegne, der her får muligheden for et frirum midt i en svær tid. Det er utroligt vigtigt, at vi i København sikrer tilbud, der kan hjælpe til et bedre liv med eller efter en kræftsygdom. København skal være en by, hvor vi kan leve et godt liv, også når livet er svært, siger overborgmester Frank Jensen.

Frirum og fællesskab i historiske rammer

Center for Kræft & Sundhed stiller lokaler til rådighed i det nyrenoverede Elefanthus og har defineret de grundlæggende regler (så som ingen alkohol eller rygning), men ellers er det mændene selv, der bestemmer. Både hvordan de nye lokaler skal indrettes og anvendes, og hvad skal der skal ske af aktiviteter fremadrettet. Stedet skal blot være åbent og imødekommende for københavnske mænd, der har - eller har haft - kræft.

- Mænds Mødested kan forhåbentlig appellere til bl.a. den gruppe mænd, som vi traditionelt set har svært ved at tiltrække og fastholde i de kommunale tilbud. I Københavns Kommune ønsker vi at gøre op med den stigende ulighed i sundhed, og set i det lys er initiativer som dette meget forbilledlige, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Udover Mænds Mødested rummer Elefanthuset også to træningssale, som kan benyttes af Center for Kræft & Sundhed til f.eks. træning, yoga og mindfulness, og af mændene til fysisk aktivitet i form af f.eks. hockey. Elefanthuset er en historisk bygning i De Gamles By på Nørrebro og ligger lige ved siden af Center for Kræft & Sundhed. Det er første gang i 120 år, at der har været håndværkere i gang i Elefanthuset.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.