Arkivnyhed - kan være forældet

Ledige må gerne være frivillige

30.06.2015
Det er en udbredt myte, at man ikke må være frivillig, når man er på dagpenge eller andre offentlige ydelser. Det er imidlertid forkert.

Og med de nye dagpengeregler må man endda udføre frivilligt arbejde op til 15 timer om ugen. En ny indsats skal gøre op med myten og samtidig åbne københavnernes øjne op for de mange muligheder, der findes i frivilligheden.

Mange danskere på dagpenge, kontanthjælp eller andre offentlige ydelser vil rigtig gerne være frivillige, men de holder sig tilbage, fordi der eksisterer en myte om, at man ikke må være frivillig, når man modtager offentlige ydelser. Og det er synd, for den enkelte kan som del af et frivilligt fællesskab opbygge gode sociale relationer, faglige netværk og få nye oplevelser og erfaring.

Myten skal aflives

Derfor har Københavns Kommune i samarbejde med byens fem frivilligcentre iværksat en indsats, der skal aflive denne myte, og samtidig sætter den fokus på frivillighedens egenværdi.

Læs mere om frivillighed i Københavns Kommune på www.kk.dk/frivillig og om byens fem frivilligcentre på www.frivilligkbh.dk

FAKTA

  • Man kan kontakte sit lokale frivilligcenter, hvis man vil høre mere om at være frivillig
  • Frivilligcentrene kan guide den enkelte til den rette frivillige aktivitet
  • Man må deltage i de fleste frivillige aktiviteter som modtager af en offentlig ydelse
  • Der gælder forskellige regler for frivilligt arbejde, alt efter hvilken ydelse, man modtager
  • Hver tredje dansker er frivillig
  • Københavns Kommune har sit eget frivillighedskorps, Cph Volunteers, som har mere end 1.700 frivillige. Se mere på www.cphvolunteers.dk
  • Frivilligjob.dk er landets største onlineportal med frivillige opgaver