Arkivnyhed - kan være forældet

Lancering af Havneringen – Københavns nye oplevelsesrute

19.05.2016

Havneringen

Søndag d. 29. maj 2016 lanceres Havneringen, der skaber en sammenhængende og unik ny rute langs havnen midt i København.

Lanceringen sker i samarbejde med en lang række af aktører omkring havnen, som alle er med til at gøre Havneringen til et alsidigt og levende byrum for københavnerne og byens turister. 

København er kendt som verdens bedste cykelby og som udstillingsvindue for dansk arkitektur, design og gastronomi. Men først og fremmest er København et rart sted at bo og har et alsidigt og pulserende byliv, som styrker byens internationale omdømme og tiltrækker turister fra hele verden. Det er ikke noget, der er kommet tilfældigt. Det er et resultat af mange års målrettet arbejde med at udvikle byen, så den inviterer til at blive brugt af alle. Udviklingen af Københavns Havn fra industrihavn til blåt byrum er en del af denne byudvikling, og etableringen af Havneringen er kronen på værket. 

Havneringen er en 13 km lang gang-, løbe- og cykelrute, som løber hele vejen rundt langs inderhavnen i Københavns Havn. Ruten fører dig gennem smuk natur, historiske attraktioner, hverdagsliv og skjulte områder, hvor nye bydele skyder op. Havneringen har alt fra storslået arkitektur til hjemmebyggede husbåde – den er fyldt med kontraster, der er med til at definere København som en skøn og levende storby.

”Havneringen er en vision, der nu bliver til virkelighed. Havneringen skaber nem adgang til den blå og grønne natur, som er unik for København, og som giver byens borgere og turister adgang til en meget bred variation af rekreative oplevelser. Samtidig skaber ruten bedre sammenhæng i byen, både mentalt og trafikalt,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL). 

Lanceringen af Havneringen vil foregå som en kæmpe københavner-event søndag d. 29. maj 2016 fra kl. 11 til 17, hvor den nye rute langs havnen bl.a. vil blive fejret med et folkeligt cykeloptog fra Knippelsbro til Bryggebroen og retur ad Kalvebod Brygge og Christians Brygge til Havnegade. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell og Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam kører i front, og alle er velkomne til at deltage. Herudover vil der være mulighed for at deltage i de mange aktiviteter på Havneringens forskellige områder, fx havkajak i kanalen, fiskeri på Slusen, pestofremstilling af ramsløg fra Amager Fælled, svømning i havnebadet på Islands Brygge, udstillinger, børneteater og cykelkoncerter. Desuden vil der være gratis guide cykelture, sejlture og gåture på hele Havneringen. 

 

Vil du vide mere: 

Læs mere om Havneringen
Kort over Havneringen med oversigt over de enkelte byområder langs ruten
Program for lancering af Havneringen d. 29. maj 2016 
Program for the Harbour Circle d. 29. maj 2016

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.