Arkivnyhed - kan være forældet

Kunstnerisk identitet til Havnegade

10.11.2015
Ny markant skulptur får plads ved Inderhavnsbroen.

Tirsdag den 3. november 2015 modtager og indvier Københavns Kommune skulpturen ”Full Length”, der er en gave fra Ny Carlsbergfondet og lavet af kunster Kirsten Ortwed.

Skulpturen skal ligge i Havnegade ved pladsen, hvor Inderhavnsbroen kommer til at forbinde Grønlandske Handelsplads med Nyhavn.

- Skulpturen er et hovedværk i Kirsten Ortweds produktion. Med sine dimensioner og sin langstrakthed er den velegnet til at ligge netop ved den aflange gamle toldbygning og den nye bro. Skulpturen minder om et fældet træ og emmer af tyngde og organiskhed. Det er derfor en glæde for Ny Carlsbergfondet at kunne give dette vigtige værk til København, siger Karsten Ohrt, formand for Ny Carlsbergfondet.

Københavns Borgerrepræsentation takkede i 2013 ja til skulpturen, som den anerkendte kunstner Kirsten Ortwed har lavet. Skulpturen vejer tre tons, måler 1280 cm i længden, 235 cm i bredden og 114 cm i højden.

- Det er ofte de store og spektakulære projekter i København, der løber med mest opmærksomhed, og derfor kan vi godt have tendens til at glemme værdien af de små detaljer. Det kan være en bænk på den solrige plet på stenbroen eller en vandpost på løberuten. På samme måde forestiller jeg mig, at Full Length kan blive et tilløbsstykke i Havnegade og give gaden en unik karakter og dermed byrummet en helt særlig værdi, siger Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester (EL) i Københavns Kommune.

Indvielsen foregår tirsdag den 3. november kl. 14 på pladsen mellem Herluf Trolles Gade og Nyhavn over for Havnegade 51-55. Her vil både Karsten Ohrt, Morten Kabell og Kirsten Ortwed sige et par ord.