Arkivnyhed - kan være forældet

Kummer med blomster og træer erstatter betonklodser

22.11.2017
Teknik- og Miljøforvaltningen er gået i gang med at udskifte endnu en del af byens grå betongrise med blomsterkummer.

Teknik- og Miljøforvaltningen er nu gået i gang med at udskifte endnu en del af byens grå betongrise med blomsterkummer, hvor der blandt andet vil blive plantet farvestrålende stauder og magnoliatræer. 
Helt konkret vil forvaltningen over de kommende måneder erstatte omkring 60 af de kedelige betonklodser, der fungerer som værn mod terror, med store, solide plantekummer.  I kummerne vil der fx blive plantet stauder i lilla og røde nuancer eller træer og buske som fx paradisæble eller japansk kirsebær, så blomsterkummerne både kan sikre og forskønne byrummet på samme tid. 

Forvaltningen forventer at have udskiftet betongrisene, der alle står på befærdede steder som fx Rådhuspladsen, Nørreport og Nyhavn, først i det nye år. De første tre blomsterkummer er allerede sat op i den ende af Strøget, som vender ned mod Kongens Nytorv. Her er der plantet magnoliatræer, der med en højde på tre til fire meter og de karakteristiske hvide blomster allerede vil sætte et farverigt aftryk på bybilledet, når de springer ud i løbet af foråret.  Ligeledes har forvaltningen erstattet tre betongrise med plantekummer på Amager Torv, hvor der er plantet japanske kirsebærtræer. 
 
Tidligere på efteråret tog Teknik- og Miljøforvaltningen hul på udskiftningen af yderligere ca. 50 betongrise, som  stort set alle er blevet erstattet med plinte af genbrugsgranit fra Svanemøllehavn og Statens Museum for Kunst. Sideløbende er forvaltningen i gang med at udvikle nyt byrumsinventar, der skal bidrage til at løse udfordringerne på de mest befærdede steder. Forvaltningen forventer at have prototyper klar til test foråret 2018. 

Samtlige løsninger er godkendt af Københavns Politi. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.