Arkivnyhed - kan være forældet

KULTURHAVN 2013 sætter rekord

12.08.2013
Mindst 110.000 besøgende skønnes at have lagt vejen forbi den 13. udgave af Københavns store kultur- og havnefestival

Sent søndag lukkede og slukkede KULTURHAVN for den 13. udgave af landets største kultur- og havnefestival, der fandt sted i seks forskellige områder af Københavns Havn. Og det har været et fantastisk godt år for festivalen, som i år sætter en enestående publikumsrekord. Således skønner arrangørerne, at mindst 110.000 besøgende har gæstet årets knap 100 forskellige aktiviteter. De seneste år har festivalen haft ca. 60-80.000 besøgende, mens man skal tilbage til 2004 for at finde den forhenværende rekord på godt 100.000 besøgende. Da alle aktiviteter er gratis, vil besøgstallet altid bero på et kvalificeret skøn fra arrangørerne.

At det er lykkedes at overgå rekorden fra 2004 skyldes, at KULTURHAVN med årene har udvidet antallet af festivalområder. I tidligere år var det hovedsageligt Islands Brygge, som trak mange besøgende, men i år har de øvrige festivalområder for alvor slået igennem hos publikum og skabt ægte festivalstemning på Refshaleøen, Admiral Kaj, Enghave Brygge, Kalvebord Brygge og i Sydhavnen.

KULTURHAVNs festivalleder Nanna Sørensen udtaler:

Det har været en helt fantastisk weekend for KULTURHAVN, og vi kan slet ikke få armene ned over, at det er lykkedes at tiltrække så mange gæster i år. Vi har i år haft særligt fokus på, at publikum skulle have mulighed for at udforske og opdage mange af havnens hemmelige oaser og mere ukendte steder. Takket været et fremragende samarbejde med alle vores aktører og ikke mindst Movia, der har sponseret gratis havnebusser i hele weekenden, er dette lykkedes ud over alle forventninger. Der har aldrig været så meget gang i den på de enkelte festivalområder, og interessen og efterspørgslen på de enkelte arrangementer og aktiviteter har været større end nogensinde. 2013 har virkelig været en milepæl for festivalen.

KULTURHAVN har i år budt på 95 forskellige typer aktiviteter og over 200 arrangementer. Festivalen er interaktiv, gratis og åben for alle og har givet publikum mulighed for selv at deltage aktivt i oplevelserne, og opleve helt nye steder og sider af havnen.

Læs alt om festivalen på www.kulturhavn.dk

KULTURHAVN 2013 er blevet til i samarbejde med Københavns Kommune, By & Havn, Politiken, Nykredit samt en række mindre sponsorer.