Arkivnyhed - kan være forældet

Kultur i Københavns Havn året rundt

21.04.2015
Københavns Havn skal emme af liv og aktiviteter – hele året. Den 28. april skydes ”Kulturhavn365” i gang på Islands Brygge.

Mobil sauna ved havnekajen, tømmerflådebyggeri eller koncerter til vands.  Kun fantasien sætter grænser for, hvad Københavns Havn kan bruges til. 

Alle idéer er velkomne, når Københavns Kommunes projekt ”Kulturhavn365” går i luften i slutningen af april. Kommunen har fået 11,5 mio. kr. af Nordea-Fonden til at skabe kulturelle oplevelser i havnen sammen med foreninger, borgere og kulturinstitutioner de næste tre år. 

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) glæder sig over projektet, der skal skabe mere liv og aktivitet i havnen og dermed gøre den til en naturlig del af københavnernes hverdagsliv. 

”Havnen er meget populær om sommeren, men ligger stort set øde hen om vinteren. Det vil vi gerne ændre på, så det blå byrum kommer i spil hele året. Havnen har et fantastisk potentiale, som skal udnyttes i endnu højere grad. Havnen strækker sig fra Valby i Syd til Nordhavn, så der er masser af oplagte steder på og omkring vandet at sætte gang i kultur- og fritidsaktiviteter,” siger borgmesteren. 
 
På sigt er det planen, at der skal skabes et fysisk sted tæt på havnen, hvor privatpersoner, foreninger, kulturinstitutioner, der ønsker at skabe aktiviteter havnen, kan henvende sig personligt og få rådgivning, sparring og finansiering til at udvikle og afholde aktiviteter i havnen. 

”Med Kulturhavn365 ønsker vi at inddrage københavnerne i at omdanne havnen til et nyt byrum.  Derfor inviterer vi alle interesserede til at byde ind med gode idéer og konkrete projekter og står klar med gode råd eller praktisk hjælp,” siger Carl Christian Ebbesen. 

Fire gange om året vil Kulturhavn365 uddele midler til foreninger, ildsjæle, kreative projektmagere og kulturinstitutioner, der ønsker at bidrage med nye kulturelle havneinitiativer.

Program for lancering af Kulturhavn365 

Sted: Kulturhuset Islands Brygge (ved kajen), Islands Brygge 18, 2300 København S.

Kl. 14.30    Tale af kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen

Kl. 14.35    Tale af direktør i Nordea-fonden Henrik Lehmann Andersen

Kl. 14.40    Tale af projektleder på Kulturhavn365 Nanna Sørensen

Kl. 14.45    Reception og diverse kultur- og fritidsaktiviteter

Kl. 16.00    Afslutning

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.