Arkivnyhed - kan være forældet

KULTUR 8-22 – SYV DAGE OM UGEN

03.06.2013
18 kulturhuse og biblioteker holder fra mandag den 3. juni åbent fra 8-22 alle ugens syv dage i alle bydele.

Siden februar sidste år har Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune kørt et forsøg på tre biblioteker med selvbetjent adgang ved brug af sundhedskortet på ’skæve’ tidspunkter. Det vil sige tidligt om morgenen, sent på aftenen og i weekenden. En daglig åbningstid alle ugens syv dage fra kl. 8 til kl. 22.

Forsøget har været en stor succes og udvides derfor nu til biblioteker og kulturhuse i alle bydele. Således viser besøgstallene på de tre forsøgsbiblioteker i Vigerslev, Ørestad og på Islands Brygge, at cirka en tredjedel af brugerne vælger den selvbetjente løsning på de skæve tidspunkter.

”Vi vil gerne give borgerne mulighed for at bruge kommunens kultur- og idrætstilbud præcis, når det passer ind i deres travle hverdag. I første omgang bliver det på vores biblioteker og i kulturhuse. I efteråret følger vi op i haller og på idrætsanlæg,” siger kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V).

Adgang med sundhedskort

Man får adgang ved at få en personlig pinkode efter eget valg hos personalet. I den selv-betjente åbningstid skanner man sit sundhedskort i en kortlæser ved indgangen og taster sin pinkode, hvorefter der er adgang. Aldersgrænsen er 15 år.

Det er ikke tilladt at lukke andre med ind på biblioteket. Dog kan handicappede medbringe hjælper/ledsager. Børn og unge under 15 år skal følges med en person, der har adgang. Der er videoovervågning i institutionerne.

”Har du brug for råd og vejledning, er der dygtigt personale som hidtil i den åbningstid, vi har i dag, men kan du klare dig selv, har du også adgang tidligt om morgenen, sent på aftenen og hele weekenden,” tilføjer Pia Allerslev.Se video om 8 - 22 og selvbetjente institutioner