Arkivnyhed - kan være forældet

Krisecenter Egmontgården klar til kamp

30.01.2015
2014 har budt på modernisering af krisecenter Egmontgården. Her er 77 lejligheder til familier, der ikke kan bo hjemme pga. vold og trusler.

Hele huset duftede af kanelsnegle, da omkring 50 gæster brugte torsdag formiddag til at fejre Egmontsgårdens ombygning. Centerchef Lis Bjarnesen var ikke sen til at understrege, at SOF nu har et verdensklasse tilbud til udsatte familier. Især er sikkerheden blevet forbedret, så risikoen for at voldelige ægtefæller dukker op er mindsket. 

En anden ændring, som Lis Bjarnesen understregende, er, at huset er mere fleksibelt. Det betyder, at man kan lægge lejligheder sammen, så storfamilier også kan indlogeres uden bøvl.

For familier i krise betyder det også meget, at de kan blive i deres nærmiljø og børnene passer deres skole, børnehaver og kammerater. Netop dette understregende Borgmester Jesper Christensen i sin tale. 

”Det er en voldsom belastning for børnene, når samlivet i familien går så galt, at man er nødt til tage på krisecenter. Derfor er det også rigtig vigtigt, at børnene bevarer en form for normalitet midt i en kaotisk situation. Ja, det gælder også for de voksne i familien. Og selv om man her har mulighed for at tale om problemerne med professionelt personale og andre i en lignende situation, så er det også rart at have de mennesker, der kender ens livshistorie, tæt på”, sagde borgmesteren og fortsatte:

”Det bliver lettere i kraft af, at man kan blive i byen og tæt på sit netværk. Derfor er jeg også rigtig glad for, at Egmontgården fremover i endnu højere grad end tidligere kan være med til at opretholde en tryg normalitet for borgere i krise”.  

Grand old man har bygget med
Egmontgården er oprindeligt bygget til Mødrehjæpen af arkitekten Kay Fisker. Det er samme arkitekt, der også har bygget Dronningegården i Adelgade og Dronningens Tværgade, Voldparkens Skolen i Husum, Strygejernet på Frederiksberg og store byggerier i Aarhus, blandt andet de ældste dele af universitetet og Kommunehospitalet. 

Og det er gjort meget for at holde Kay Fiskers ånd. Huset er bygget i gedigne materialer og høj håndværksmæssig kvalitet. I flere af rummene, har arkitekterne derfor valgt at foretage en nænsom renovering, for at bevare de mange fine detaljer, huset gemmer på. Blandet andet i hallen, hvor man har nøjedes med at rense murværket og polere de mørke træpaneler op. Man har også anvendt en typografi, som Kay Fisker har tegnet, til alle skilte og værelsesnumre.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.