Arkivnyhed - kan være forældet

Kom til indvielse af Kong Christians heste

12.08.2014
Fredag den 15. august kl. 16 præsenteres et nyt midlertidigt byrum finansieret af Indre By Lokaludvalg og Metroselskabet ved Kongens Nytorv for enden af Strøget.

12 glasfiberheste i røde nuancer bliver snart sluppet løs på pladsen for enden af Strøget på Kongens Nytorv. Fredag den 15. august kl. 16 indvies et nyt midlertidigt byrum med festlige taler, forfriskende drinks og masser af heste.Projektet ’Højt til hest som Kong Christian’ vandt i foråret en konkurrence om 100.000 kr. til realisering af et midlertidigt byrum udskrevet af Indre By Lokaludvalg og Metroselskabet. Det er Dina Brændstrup fra tegnestuen 1:1 landskab, der står bag vinderprojektet, som nu er klar til at blive indviet.Til indvielsen kan du høre taler af lokaludvalgsformand Bent Lohmann, landskabsarkitekt Jacob Kamp fra 1:1 landskab og Yildiz Akdogan (S), medlem af Københavns Borgerrepræsentation og Metroselskabets bestyrelse.

Slip hestene løsProjektet ’Højt til hest som Kong Christian’ er inspireret af rytterstatuen af Kong Christian V, som nu er skjult bag det grønne metrohegn. Projektet skaber en illusion om, at hestene kommer ridende ud fra byggehegnet, som en symbolsk frisættelse af rytterstatuen – hestene slippes fri og løber ud blandt folket.Derudover danner hestene et labyrintisk landskab, som skal vække de forbipasserendes nysgerrighed og skabe mulighed for interaktion.Projektet blev udvalgt af en dommerkomité bestående af Københavns stadsarkitekt Tina Saabye, Jan Brink-Pedersen, teknisk direktør hos d’Angleterre, Klaus Bøgh fra Skjold Burne, Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg og Klaus Holsting, medlem af Indre By Lokaludvalg.Dommerkomitéen udtalte blandt andet om vinderprojektet:

- Projektet har et opsigtsvækkende visuelt udtryk, og man kan næppe forestille sig, at mange vil gå forbi uden at kaste et forundret blik mod hesteflokken. At skabe ophold handler i vores øjne ikke udelukkende om at give mulighed for, at man kan sidde ned, men om at give anledning til at stoppe op og se byen på en ny måde. Hestene kan også blive et lokalt vartegn og mødested, og vi håber, at man om nogle måneder vil kunne høre udtrykket ”Lad os mødes ved hestene!”.

Det midlertidige byrum er planlagt til at pryde Kongens Nytorv i en periode på ca. to år.For mere information:

Bent Lohmann, formand for Indre By Lokaludvalg – telefon 40 30 19 96.

Lene Bidstrup, kommunikationsmedarbejder, Indre By Lokaludvalg – telefon 24 92 94 59

Mimi Larsson, projektleder for Metroselskabet Byens Hegn – telefon 72 42 45 66.

Dina Brændstrup, urban designer, 1:1 landskab – telefon 33 24 12 08.