Arkivnyhed - kan være forældet

Københavnske skoleelever løser erhvervslivets problemer

15.05.2018
Projekt Coding Class CPH matcher 80 københavnske folkeskoleklasser med virksomheders digitale udfordringer

Børne- og Ungdomsforvaltningen har valgt at gentage det succesfulde projekt Coding Class CPH igen i år. Til september løber projektet af stablen, hvor elever fra 80 folkeskoleklasser vil blive undervist i kodningssprog og digitale innovationskompetencer. Kompetencerne skal hver klasse bruge til at løse virkelige udfordringer, som forskellige virksomheder står overfor.

"Vi ønsker at ruste vores børn og unge med færdigheder og kompetencer til det 21. århundrede – så de er klar til både fremtidens uddannelsessystem og arbejdsmarked. Derfor gentager vi succesen med Coding Classes," siger projektleder Heidi Theilmann Schmidt.

Virksomheder søges
Der er allerede 80 skoleklasser, som har meldt sig til projektet og nu er forvaltningen i gang med at annoncere efter virksomheder, som vil være med. Der er ikke krav til størrelse eller type af virksomheder og både private, offentlige, foreninger og kulturinstitutioner er mere en velkomne. Man behøver ikke være en it-virksomhed for at være med – it er bare værktøjet! 

IT-huset BEC deltog sidste år og ifølge forretningschef, Mikkel Tvermose Nielsen, er der ingen grund til at holde sig tilbage. Og derfor har firmaet igen i år meldt sig til projektet.

"Som partner kan man se frem til et samarbejde med motiverede elever, som med helt friske øjne går kreativt til de forskellige problemstillinger. Det skaber ikke kun læring for eleverne, men kan også resultere i en række aha-oplevelser hos partnerne," siger Mikkel Tvermose Nielsen.

Han fortsætter:

"Som virksomhed kan du hurtig drukne i Excel-ark og interne processer – vores deltagelse i Coding Class CPH er en positiv vitaminindsprøjtning. Selvom vi ikke forventer et output, som kan sættes i direkte produktion, så skaber samarbejdet en berigende refleksion omkring ens egen virksomhed og den måde vi idegenerere og samarbejder på. Vi er med igen i år, fordi udbyttet simpelthen er for stort til ikke at være med”.

Mikkel Tvermose Nielsen pointerer også, at man som deltager i Coding Class CPH er med til at løfte et samfundsansvar, hvor man hjælper de unge med at udvikle nogle af de kompetencer, som det kommende arbejdsmarked står og hungre efter. Indirekte kan man være med til at forme sine fremtidige ansatte.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.