Arkivnyhed - kan være forældet

Københavnske elever er danmarksmestre i nørderi

06.03.2017
Skolen på Islands Brygge og Katrinedals Skole er kåret til danmarksmestre i digital dannelse.

To københavnske skoler vandt 2. marts danmarksmesterskabet i digital dannelse. Skolen på Islands Brygge indkasserede hovedprisen for app’en FeatBack, hvor elever giver feedback til EAT med henblik på at undgå madspild, mens Katrinedals Skole løb med innovationsprisen for udvikling af en power bank, der oplades ved hjælp af en cykeldynamo, når der trædes i pedalerne.

C.R.A.F.T. (Creating Really Advanced Future Thinkers) er titlen på konkurrencen, som hvert år udskrives af Styrelsen for It og Læring i forbindelse med Danmarks Læringsfestival. I år deltog 10 københavnske skoler sammen med BUF X – Københavns Makerspace – i dysten om at blive danmarksmestre i at kombinere it med innovativ problemløsning.

Forløbet blev skudt i gang i november sidste år, og siden har elever på 6., 7. og 8. klassetrin i hele landet nørdet løs sammen med lærere og eksterne undervisere for at finde på de mest kreative løsninger.

Det hele kulminerede den 2. marts, hvor priserne blev uddelt i Bella Center.

Morten Vontillius Holten-Andersen er konsulent i BUF X og lærer på Katrinedals Skole. Han er meget stolt af eleverne, som har arbejdet dedikeret med deres ideer.

”Det er virkelig stort det her, jeg kan slet ikke forklare, hvor stort det er for os. En af eleverne har sagt, at det sidste han tænker på om aftenen, inden han skal sove, er den næste prototype. De tænker så meget i proces, og at de så bliver anerkendt for det, det er simpelthen det bedste, der er sket. Det er deres eget drive, det er hundrede procent deres eget arbejde, der har fået dem dertil og gjort, de har vundet prisen. Det er bare så fedt”, siger Moten Vontilluis Holten-Andersen. Der også understreger vigtigheden i, at elever i Københavns kommune har tilgang til innovative processor og miljøer i deres skolegang.

Lars Bechager, der har deltaget i konkurrencen sammen med de vindende elever fra Islands Brygge Skole, fortæller:

"Det er rigtig stort det her, og jeg føler mig meget privilegeret over at have været med til at få København på landkortet. Det kunne jeg godt unde mine kolleger at prøve. Kombinationen af konkurrence og innovation er enormt spændende og taler direkte ind i ideen om at åbne skolen op og orientere eleverne mod den omverden de skal ud og være en del af”.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.