Arkivnyhed - kan være forældet

Københavnske børn trives i folkeskolen

06.11.2017
Trivslen og karaktererne er steget blandt eleverne i Københavns folkeskoler. Forældre kan 6.-26. november skrive deres barn ind i skole.

Folkeskolerne i København er i positiv udvikling. Karaktererne og trivslen er i de seneste år steget. Og mens forældre i resten af landet i stigende grad vælger privatskolen til, ligger andelen af københavnerforældre, der vælger folkeskolen, stabilt på 77 procent. Samtidig vælger flere forældre den lokale distriktsskole til – i år er det 62 procent, hvilket er en stigning på næsten 1,5 procentpoint i forhold til sidste år.

Københavns Kommune har de seneste år investeret massivt i byens skoler – blandt andet med totalrenoveringer af samtlige folkeskoler for fire mia. kroner og oprettelsen af en særlig skolelederuddannelse. Senest er der afsat 220 mio. kroner til at sikre et fagligt løft af de ældste klasser. Københavns overborgmester Frank Jensen glæder sig over den positive udvikling:

”De sidste år har vi sat alle kræfter ind på at skabe stærke og velfungerende folkeskoler. Folkeskolen er vores fælles skole. Den er ikke kun en fagligt solid grundskole, men tilbyder også et unikt fællesskab, hvor børn får venner for livet på tværs af samfundslag. Jeg håber, at endnu flere forældre vil se den lokale folkeskole som det naturlige valg for deres barn,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

Omkring end 6.500 børn skal begynde i skole i København til sommer. Det stiller forældrene over for et vigtigt valg, når de i de næste tre uger kan skrive deres barn op. I den anledning lancerer København Kommune i dag kampagnen ”Folkeskolen – højt til loftet”. Kampagnen sætter fokus på, at folkeskolen styrker det enkelte barn fagligt og socialt og giver børn de bedste muligheder for at blive det, de drømmer om.

”Folkeskolen har plads til alle og rum til, at det enkelte barn kan udvikle sig, og det håber jeg, at forældre har med i deres overvejelser, når de skal vælge skole i København til deres barn,” siger børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev (V).

Hun fremhæver, at det fra 2014 og til 2017 kun er gået én vej fagligt: Opad. I år har eleverne fastholdt den positive udvikling, mens resten af landet er gået tilbage.    

”De københavnske folkeskoleelever er i fuld gang med at indhente et fagligt efterslæb – og så er de glade for deres lærere og kan i det hele taget lide at gå i skole. Vi har meget dygtige lærere og pædagoger i folkeskolen i København, som hver dag leverer et kæmpe stykke arbejde,” siger Pia Allerslev.

Kontakt

Overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, 31 47 94 97

Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev via pressechef Anni Lundqvist, 25 26 41 63 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.