Arkivnyhed - kan være forældet

Københavnske barer og caféer bakker op om et fair natteliv

21.02.2017
Københavns Kommune og byens restaurationer danner fælles front i unikt samarbejde om, at komme diskrimination i nattelivet til livs.

Mange unge københavnere oplever at blive afvist i døren på grund af deres hudfarve eller seksualitet, når de går i byen. Det gør Københavns Kommune og en række barer og diskoteker nu noget ved. Over 40 restaurationer har netop underskrevet et charter, der klart markerer, at de tager afstand fra diskrimination – og målet er, at endnu flere tilslutter sig.

Bedre dialog
Københavns Kommune har i flere år opfordret borgere til at registrere, når de oplever diskrimination via app’en "Stemplet". Restaurationerne tager nu skridtet videre og tilbyder at gå i dialog med de gæster, der i Stemplet-app’en beskriver, at de føler sig afvist på grund af deres udseende, religion eller seksualitet. Restaurationerne ønsker mere gennemsigtighed på området og vil gerne have mulighed for at forklare den enkelte, hvorfor han eller hun er blevet nægtet adgang – eller tage ved lære, hvis der er tale om en uretfærdig afvisning.

Både kommunen og brancheforeningerne lægger vægt på, at det er vores alle sammens opgave at sikre et trygt og fair natteliv. Vi skal selvfølgelig ikke acceptere, at nogle få ballademagere får lov til at ødelægge det for resten. Men vi skal sikre, at det ikke er borgernes hudfarve, religion eller seksualitet, der afgør, om de kan deltage i festlighederne.

Fokus på konflikthåndtering
Et centralt element i det nye samarbejde er, at restaurationerne i den kommende tid vil blive undervist i konflikthåndtering, så de bliver bedre til at undgå og håndtere de situationer, hvor de unge føler sig diskrimineret. Undervisningen tager udgangspunkt i den enkelte restauration, men vil også fokusere på en række fællesløsninger, der kan bruges generelt. 

Bak op
Driver du bar eller diskotek i København, kan du også skrive under på, at du vil bekæmpe diskrimination i nattelivet

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.