Arkivnyhed - kan være forældet

Københavnsk folkeskole udstilles i Venedig

27.05.2016
Skolen i Sydhavnen fortsætter sin sejrsgang og udstilles fra den 28. maj på Arkitekturbiennalen i Venedig som en del af den danske pavillon.

Anerkendelserne fortsætter med at regne ned over den nybyggede Skolen i Sydhavnen, Københavns Kommunes maritime og naturvidenskabelige profilskole, der slog dørene op ved skolestart 2015. 

Efter at have vundet både prisen som ”Årets Skolebyggeri” i Danmark og prisen for ”Årets Danske Byggeri” i 2015 samt årets ”WAN Education Award” i 2016 er Skolen i Sydhavnen nu udvalgt til at være en del af den danske pavillon på Arkitekturbiennalen i Venedig, der løber af stabelen fra den 28. maj til den 27. november 2016.

”De fysiske omgivelser påvirker os mennesker enormt. Derfor er vi i fuld gang med at renovere en lang række af Københavns folkeskoler, så de bliver tip-top i stand. Og så har vi opført den helt særlige Skolen i Sydhavnen, hvor arkitekturen underbygger skolens faglige profil og skaber et stærkt læringsmiljø for Sydhavnens børn. Det er dejligt at det får opmærksomhed – både i Danmark og internationalt”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

”At flytte ind i Skolen i Sydhavnen er en gave ud over de sædvanlige. Det er en bygning man er ydmyg over at indtage. De mange oaser og krinkelkroge i bygningen giver et hav af forskellige muligheder for didaktik og pædagogik. Vi glæder os hver dag til at gå på opdagelse på Skolen i Sydhavnen”, siger skoleleder Morten Biering.

”At en folkeskole kommer på Arkitekturbiennalen i Venedig sætter dansk arkitektur og Københavns Kommunes ambitioner på skoleområdet på den internationale scene som et skoleeksempel på, hvordan man skaber optimale rammer for børnenes læringsmæssige og sociale udvikling. Samtidig markedsfører den dansk arkitektur internationalt og skaber potentialer for øget eksport.”, siger Lars B. Lindeberg, partner og leder af Læring og Kultur hos JJW Arkitekter

Arkitekturen styrker fagligheden

Skolen i Sydhavnen er udviklet, så arkitekturen understøtter børnenes læring og sociale udvikling. Skolens placering tæt på vandet udnyttes, så man bruger vandet som et ekstra klasseværelse, fx til at fange fisk i biologi, sejlads i idræt mm. Og bygningen opfordrer til, at børnene bevæger sig og mødes på kryds og tværs. Derfor er der fx legepladser på alle tage.

På Venedig Biennalen udstiller 63 lande deres bedste arkitektur i nationale pavilloner. Navnet på det danske bidrag er ”Art of Many - The Right to Space”, og ambitionen er at vise det brede samfundsengagement blandt danske arkitekter.  

Skolen i Sydhavnen er udvalgt som repræsentant for Danmark sammen med en række andre danske arkitektoniske fyrtårne, herunder den nye Nørreport Station, masterplanen for det nye Nordhavn, Cykelslangen, Enghaveparken, Amager Ressourcecenter og Tietgen Kollegiet.  

For mere information

  • Overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, tlf. 3147 9497.
  • Skoleleder Morten Biering, Skolen i Sydhavnen, tlf. 8232 5007.
  • JJW Arkitekter via PR og kommunikationskonsulent Pawel Antoni Lange, tlf. 6170 3380.  

Fakta om Biennalen og Skolen i Sydhavnen

Dansk Arkitektur Center er af Kulturministeriet udpeget som kommissær for det officielle danske bidrag til den 15. Internationale Arkitekturbiennale i Venedig. Projektet støttes af Realdania, Kulturministeriet, Statens Kunstfonds Legat- og Projektstøtteudvalg for Arkitektur, Dreyers Fond og Ny Carlsbergfondet.

Skolen i Sydhavnen

Bygherre: Københavns Kommune, Børne- & Ungdomsforvaltningen
År: 2006 – 2015
Areal: 9.500 m²
Arkitekt: JJW Arkitekter (Totalrådgiver)
Ingeniør: NIRAS
Landskab: JJW Landskab / PK3 Landskab
Idrætskonsulenter: Keinicke & Overgaard Arkitekter
Storentreprenører: B. Nygaard Sørensen A/S, G.V.L. Entreprise A/S, Lindpro og Jakon A/S
Byggeledelse: Arkitektfirmaet Friis Andersen
Kunstnerisk udsmykning: Peter Holst Henckel.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.