Arkivnyhed - kan være forældet

Københavns Kommune vinder Digitaliseringsprisen 2019

13.03.2019
I dag er årets digitale vindere blevet kåret på konferencen Offentlig Digitalisering 2019. Her vandt Købehavns Kommune implementeringsprisen

Prisen blev givet for den fælles platform til implementering af softwarerobotter. I Københavns Kommune er de digitale kolleger – softwarerobotterne – og den bagvedliggende RPA-teknologi for alvor blevet en del af hverdagen. Robotterne løser for eksempel sager vedrørende aktindsigter og journalisering.

Kommunens såkaldte RPA-platform har netop vundet en af årets digitaliseringspriser – Implementeringsprisen – på konferencen Offentlig Digitalisering 2019. Det er en pris, som Københavns overborgmester er særligt glad for:

”Kun ved at blive dygtigere teknologisk kan vi begrænse vores administrative omkostninger og af den vej frigøre midler til kernevelfærd”, siger overborgmester Frank Jensen (S) og fortsætter:

 ”Det her er kun begyndelsen – vi har som Danmarks største arbejdsplads store digitale ambitioner. Det gør mig stolt og glad, at vi har fået denne pris for vores arbejde med at sikre lavere administrative omkostninger ved hjælp af ny teknologi”.

Softwarerobotterne har foreløbigt løst mere end 250.000 sager og skabt effektiviseringer for mere end 16 mio. kr. i Danmarks største kommune.

Den succes skyldes først og fremmest, at Københavns Kommune har det offentlige Danmarks største RPA-platform; infrastruktur, metoder, standarder og governance, som gør det muligt at implementere softwarerobotterne.

”Med vores RPA-platform har vi flyttet teknologien fra enkeltstående softwarerobotter til løsninger i stor skala, hvor kommunens syv forvaltninger nemt og hurtigt kan indsætte softwarerobotter, som kan effektivisere vores arbejde og frigøre timer hos vores medarbejdere”, fortæller direktør Stig Lundbech fra Københavns Kommunes Koncern IT, som står bag RPA-platformen.

Implementeringen af RPA-platformen har gjort Københavns Kommune til den offentlige organisation, der har realiseret flest effektiviseringsgevinster i form af højere datakvalitet, frigivet tid og reducerede omkostninger.

Kontakt