Arkivnyhed - kan være forældet

Københavns Kommune skruer op for skybrud på nettet

27.06.2016
Der er i år kommet endnu mere information og flere gode råd om, hvad man kan gøre før, under og efter et skybrud på kommunens hjemmeside.

Sommeren kom tidligt i år – og det gjorde årets første varsler om skybrud også. Allerede midt i juni var vandet over os, da der torsdag d. 16. juni og igen natten til fredag d. 24. juni faldt store mængder regn over København. Skybruddene blev heldigvis kortvarige og anrettede slet ikke så store skader, som vi har oplevet under tidligere og voldsommere skybrud. 

Dette skyldes både, at Københavns Kommune sammen med HOFOR er godt i gang med at skybrudssikre København, men også at mange københavnere efter de store skybrud i 2010, 2011 og 2014 har sørget for at sikre sig imod skader fra oversvømmelser. 

Københavns Kommune har op til dette års skybrudssæson opdateret sin hjemmeside, så man kan finde endnu flere gode råd om, hvordan man som borger kan forebygge skader fra skybrud, og hvilke forholdsregler man skal tage, når skybruddet kommer. Læs mere på: www.kk.dk/skybrud og www.kk.dk/klartilskybrud

Giv et praj om skybrud

Borgere kan desuden indmelde lokale oversvømmelser efter skybrud via Giv et praj på kommunens hjemmeside. Hensigten er, at skybrudsprajene skal bruges til at give kommunens klimatilpasningsfolk så stort og detaljeret et overblik over oversvømmelser og skybrudsskader som muligt. På den måde kan borgerne bidrage til kommunens langsigtede arbejde med at skybrudssikre København. 

Muligheden for at give et skybrudspraj aktiveres kun, når der har været et skybrud. Så kommer der et banner frem i toppen af Giv et praj-hjemmesiden, www.givetpraj.kk.dk, som man kan benytte. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.