Arkivnyhed - kan være forældet

Københavns Kommune og Roskilde Festival går sammen om festen

22.12.2017
I et nyt samarbejde vil Københavns Kommune og Roskilde Festival udvikle nye koncepter for at skabe tryghed i by- og nattelivet.

Københavns Kommune og Roskilde Festival går sammen om at skabe mere tryghed i nattelivet og samtidig styrke det kreative miljø på Refshaleøen. Det besluttede Kultur- og Fritidsudvalget på årets sidste udvalgsmøde torsdag aften den 21. december.

”Københavns natteliv kan sammenlignes med en festivalplads, hvor mange mennesker fester og hygger sig til mange forskellige arrangementer på samme tid. Roskilde Festival har mange års erfaring med at organisere events og håndtere store menneskemængder på et forholdsvis lille areal, og de erfaringer kan komme København til gavn. Samtidig giver det god mening at sprede festen til andre områder i byen, for eksempel på Refshaleøen, så vi undgår spidsbelastningen i navnlig Indre By,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Beslutningen omfatter udvikling af et koncept for et nyt tryghedskorps, der gennem dialog og synlig tilstedeværelse i nattelivet skal være med til at sikre tryghed i det københavnske natteliv, ligesom muligheden for en egentlig festivalplads på Refshaleøen skal afsøges i et større analysearbejde, som Københavns Kommune og Roskilde Festival tager hul på i 2018.

”At skabe gode, festlige og trygge festivaloplevelser handler i høj grad om tilgang til mennesker og til den måde, vi er sammen på i fællesskabet, men også om det fysiske rum, vi skaber omkring fællesskabet. På Roskilde Festival har vi rigtig mange års erfaring med at skabe både en fysisk plads og sikkerhedsarbejde. Og der er mange paralleller at drage til Københavns by- og natteliv; vores festival er jo også en by. Vi glæder os meget til samarbejdet og er både glade og stolte over at være del af det,” udtaler Signe Lopdrup, direktør i Roskilde Festival.

I første omgang skal tryghedskorpset afprøves i praksis i Indre By i 2018.

Fakta
Tryghedskorps

  • Der udmøntes 0,4 millioner kroner til udvikling af et tryghedskorps.
  • Roskilde Festival arbejder i samarbejde med Kultur- og Fritidsforvaltningen sideløbende med at skaffe fondsmidler og anden ekstern finansiering til tryghedskorpset.
  • Roskilde Festival er kommunens primære samarbejdspartner, men andre relevante parter, f.eks. Natteravnene og restaurationslivet, skal også involveres i udviklingen af konceptet.
  • Tryghedskorpset skal bidrage til en bedre ”organisering” af nattelivet på samme måde som en festival gennem dialog og serviceoplysning. 
  • Korpset skal være et godt eksempel på, hvordan myndigheder, organisationer og civilsamfund arbejder sammen om at skabe en spændende og levevenlig by.

Festivalplads på Refshaleøen

  • Der udmøntes 0,1 millioner kroner til udvikling og analyse af potentiel festivalplads på Refshaleøen.
  • Festivalpladsen skal hænge sammen med de andre kreative aktiviteter og den øvrige udvikling på Refshaleøen.
  • På samme måde som Roskilde Festival er en inspirator for Roskilde, er det hensigten, at en festivalplads kan være en inspiration for Refshaleøen og bidrage til at styrke udviklingsmulighederne for øens andre aktører.

Spørgsmål kan rettes til:
Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen via pressechef Julie Stemann Monberg, julie.monberg@kff.kk.dk; tlf.: 24 98 22 60

Roskilde Festival, presseansvarlig Thomas Lenler Olesen, press@roskilde-festival.dk, tlf.: 30 10 82 81

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.