Arkivnyhed - kan være forældet

Københavns Kommune lukker for varmen

24.05.2017
Københavns Kommune og HOFOR samarbejder om kampagnen ”Sommerluk”, hvor man lukker for varmen i kommunens ejendomme og sparer penge.

Københavns Kommune deltager igen i år i den landsdækkende kampagne ’Sommerluk 2017’, hvor fjernvarmen lukkes i maj og åbnes igen den 15. september.

Ved at lukke for varmen i sommerperioden kan kommunen spare ca. fem procent af de årlige energiudgifter i en ejendom. Målet er at sommerlukke på halvdelen af kommunens ejendomme og fordoble besparelsen fra 2016 – og derved spare tre millioner kroner.

Københavns overborgmester går forrest i ’Sommerluk 2017’-kampagnen:

København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. Derfor sommerlukker vi naturligvis for fjernvarmen i kommunens bygninger. Jeg vil gerne opfordre alle københavnere og private bygningsejere til at gøre det samme – der er gevinst for både privatøkonomi og klima”, siger overborgmester Frank Jensen.  

I 2016 fik 267 af Københavns Kommunes ejendomme en lavere varmeregning ved at sommerlukke deres fjernvarmeanlæg. Samlet set blev der sparet 1,65 mio. kr. og udledt 309 tons mindre CO2. Samtidig giver det et bidrag til at nå målene i Københavns Kommunes klimaplan, hvor energiforbruget i kommunens ejendomme skal sænkes med 40 procent frem mod år 2025.

Sommerluk står ikke alene, men kombineres med en lang række andre energitiltag såsom fx overvågning af anlæg og uddannelse af driftsmedarbejdere.

Sommerluk er et effektivt og billigt redskab, når der skal spares CO2 og penge på varmeregningen. I HOFOR vurderer vi, at samtlige store ejendomme i København, som ikke allerede sommerlukker, kan hente cirka 31 millioner kroner årligt alene på den indsats. Derudover ligger der et kæmpe potentiale i overvågning af det daglige energiforbrug og indførelse af energirigtig drift,” fortæller HOFORs administrerende direktør Lars Therkildsen.

Den samlede opnåede besparelse på varme-, vand- og el-området i kommunens ejendomme var ca. 8,4 millioner kroner i 2016.

Kontakt:

Enhedschef Pernille Bahnson, tlf. 2612 1670 eller Pebahn@okf.kk.dk

Overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, tlf. 3147 9497.

HOFORs administrerende direktør, Lars Therkildsen via Lasse Bjerre Sørensen, pressekontakt hos HOFOR på tlf. 2795 2141 eller lbso@hofor.dk

 

 

 

 

 

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.