Arkivnyhed - kan være forældet

Københavns Kommune hjælper flere københavnere med type 2-diabetes

08.02.2019
  • ""
Center for Diabetes tog sidste år imod 1200 københavnere med type 2-diabetes, hvilket er 40 procent flere end året før.

Københavnere med type 2-diabetes har for alvor fået øjnene op for, at de kan få hjælp og støtte til hverdagen på Center for Diabetes på Vesterbro. På centret kan de bl.a. få personligt tilpassede forløb, som passer til deres motivation og behov. Et forløb på centret kan fx bestå af undervisning, fysisk træning, madlavning samt samtaler om fx rygning og alkohol.

Københavns Kommune åbnede Center for Diabetes i sommeren 2016, og siden da er antallet af borgere, som går i et forløb på centret, steget støt. Nye tal viser, at der i 2018 var der 1203 borgere tilknyttet centret - mod 863 året før. Det vil sige, at centret sidste år oplevede en fremgang på knap 40 procent, og det glæder sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

- Københavnerne skal leve et godt og et langt liv, også hvis de har type 2-diabetes. Det hjælper vi dem til på Center for Diabetes. Jeg er glad for, at flere og flere københavnere kender til centret og ønsker at få et forløb. Det understreger også nødvendigheden af, at vi de kommende år etablerer nye og større rammer for Center for Diabetes, siger Sisse Marie Welling.

Nyt Center for Diabetes på Nørrebro

Den stigende interesse for Center for Diabetes går godt i spænd med, at man i Københavns Kommune i efteråret besluttede at opføre et nyt og større Center for Diabetes. Det skal ligge på Nørrebro og skal årligt kunne tage imod op til 2000 københavnere med type 2-diabetes.

Centret vil bl.a. indeholde undervisningslokaler, cafeområde, samtalerum, træningskøkken og træningssal samt tilhørende udendørs rekreative opholdszoner og træningszoner.

Det nye center bliver bygget, så Københavns Kommune er bedst muligt rustet til en fremtid, hvor flere og flere københavnere vil få type 2-diabetes. Sygdommen er en af de hurtigst voksende kroniske sygdomme i verden. I 2045 forventes det, at cirka 33.000 københavnere har type 2-diabetes, hvor tallet i dag er cirka 20.000.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.