Københavns Kommune åbner for ansøgninger til udvidet udeservering i 2021

14.04.2021
Covid og afstandskrav presser byens restauratører, der derfor igen i år får mulighed for at udvide serveringen.

D. 13. april åbnede Teknik- og Miljøforvaltningen for ansøgninger om udvidet udeservering. Ordningen blev vedtaget politisk sidste år på Københavns Rådhus for at give cafeer og restauranter mulighed for midlertidigt at udvide deres udearealer. Formålet var at gøre det nemmere for restauratører at leve op til afstandskravene i forbindelse med covid-19 pandemien.   

De københavnske budgetpartier har valgt at forlænge ordningen til 2021 med den tilføjelse, at der i år kun vil blive givet tilladelse til udvidet udeservering for caféer og spiserestauranter – sidste år var der også barer, der fik tilladelse.  Derudover er der i år afsat flere penge til kommunens tilsyn med den udvidede udeservering.  

På baggrund af budgetpartiernes beslutning, godkendte Teknik- og Miljøudvalget mandag et såkaldt revideret administrationsgrundlag for den udvidede udeservering og nikkede til i nogle situationer at inddrage almindelige parkeringspladser for restauranter og cafeer med beliggenhed i Middelalderbyen, Frederiksstaden, Gammelholm og Kødbyen i perioden 21. april til d. 1. oktober.  

”Udeserveringssæsonen begynder lige om lidt. Som et resultat af den politiske beslutning i mandags, er vi derfor straks gået i gang med at omprioritere medarbejdere, så vi hurtigt kan behandle de ansøgninger, der kommer. Vi vil også igen i år føre tilsyn med den udvidede udeservering. for bl.a. at minimere eventuelle gener for naboer,” siger Hans Christian Karsten, vicedirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen.