Arkivnyhed - kan være forældet

Københavns første eSportscenter har slået dørene op

17.08.2017
Foreninger, skoler og selvorganiserede kan nu dyrke FIFA, Counter-Strike, League of Legends og andre populære spil i nyt eSportscenter.

Gamingcomputere og konsoller er linet op på ræd og række, en ekstra pc er gjort klar og en tavle hængt op til instruktørerne i det store, lyse rum, som har vinduer ud mod squashbanerne og fitnesscentret La Fit. 

Københavns nye eSportcenter i Grøndal Multicenter byder velkommen til foreninger, skoler og selvorganiserede, der vil prøve kræfter med den elektroniske sport.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen har store forventninger til det nye eSportscenter:

”Med eSportscentret har vi skabt et trygt, fagligt og sundt miljø om eSporten. Her kan børn og unge komme ned og blive undervist af uddannede instruktører i gaming og blive klogere på, hvor vigtigt det er at være i god form og spise sundt for at kunne præstere foran skærmen. Samtidig får de unge mulighed for at blive medlem af en forening og et forpligtende fællesskab,” siger Carl Christian Ebbesen.

Placeringen af eSportscentret i et af kommunens idrætsanlæg er helt bevidst. Formålet er udover at sidestille eSport med traditionel idræt at få flere inaktive unge ind i foreningslivet.

”ESport er kommet for at blive. Det er en voksende sportsgren, som interesserer mange unge. Men i stedet for at sidde derhjemme alene på værelset og kommunikere i cyberspace, vil vi gerne have de unge ned i idrætscentret og dyrke deres sport i fællesskab med andre. Forhåbentlig får de også deres øjne op for bevægelsessporten,” siger Carl Christian Ebbesen. 

Der er foreløbigt indgået aftale med Københavns Kommunes Ungdomsskole, som tilbyder eSport som valgfag på Bellahøj Skole, Husum Skole, Brønshøj Skole og Tingbjerg Skole.

En nyetableret eSportsforening er desuden også klar til at starte op i de nye rammer. Herudover har flere lokale idrætsforeninger interesse i at kombinere deres bevægelsestilbud med gaming.

Privatpersoner og foreninger har ligeledes mulighed for at leje faciliteterne på samme måde som eksempelvis badmintonbanerne i hallerne.

Fakta om eSportscentret

  • Areal på ca. 188 kvm. Placeret i Grøndal MultiCenter, som er et af landets største idrætscentre på ca. 33.000 m2. Centret rummer over 40 forskellige aktiviteter og har mere end 3.000 daglige brugere.
  • Undervisningssetup med 20 gaming PC’er + 1 ekstra PC til instruktør til brug for skoler, foreninger og selvorganiserede.
  • Et konsolområde med 4 enheder (PlayStation), hvor bl.a. den populære eSportstitel FIFA kan dyrkes.
  • Mødecenter til fx fordybelse, lektiecafé og undervisning uden IT.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.