Arkivnyhed - kan være forældet

Københavns bedste virksomheder skal hyldes

27.02.2017
Fra den 27. februar kan københavnske virksomheder indstilles til Københavns Erhvervspris 2017.

Københavns Kommune ønsker at hylde virksomheder, der gør en forskel for København. Derfor lancerede kommunen sidste år en ny erhvervspris. Prisen går til virksomheder, der går forrest i forhold til vækst, innovation, socialt ansvar og miljø.

Sidste år blev vinderne innovationsvirksomheden Infuser, tegnestuen SLA og servicevirksomheden KHRS.

Nu skal prisen uddeles igen. Alle kan indstille en virksomhed til prisen, uanset om man er medarbejder, kunde, konkurrent – eller ejer. Blot der er en god grund til det – direkte på www.kk.dk/erhvervspris.   

”Med erhvervsprisen hylder vi hele Københavns erhvervsliv og sætter særligt fokus på de virksomheder, som skaber vækst, innovation og arbejdspladser. Deres indsats er med til styrke og udvikle København, og de fortjener derfor ekstra anerkendelse. Jeg opfordrer alle interesserede virksomheder til at indstille sig,” siger overborgmester Frank Jensen (S).

”Alle mennesker har brug for inspiration og stærke rollemodeller. Det gælder også vores dygtige erhvervsliv. Derfor skal vi ikke kun hylde vores virksomheders succes, vi skal også lade os inspirere af den. Og med Københavns Erhvervspris sætter vi endnu engang fokus på erhvervslivets innovation og nytækning, som har helt afgørende betydning for vores bys fremtidige udvikling,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

”I København ønsker vi bæredygtig vækst. Derfor skal vi styrke samarbejdet med de virksomheder, der ligesom kommunen ønsker at udvise socialt ansvar og hensyn til miljø og klima. Jeg håber, at et bredt felt af virksomheder med visioner om en bæredygtig by igen i år vil vise interesse for erhvervsprisen,” siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

”Private virksomheder, der skaber velstand, er forudsætningen for, at vi har råd til god velfærd i København. Derfor hylder vi københavnske virksomheder, der viser vejen – både i forhold til at skabe arbejdspladser til byen og tage et socialt ansvar. Det københavnske erhvervsliv fortjener anerkendelse og indflydelse på, hvordan København bliver endnu mere attraktiv at drive virksomhed i,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Københavns Erhvervspris er et led i Københavns Kommunes arbejde for at gøre København til en endnu mere attraktiv erhvervsby.

Vinderne får ud over prisen tilbudt en plads i Københavns Erhvervsråd for en etårig periode, hvor virksomhederne har mulighed for at inspirere de øvrige medlemmer i rådet, give kommunen gode råd med på vejen og medvirke til udviklingen af Københavns erhvervspolitik. 

”Vi var rigtig glade for at modtage Københavns Erhvervspris 2016. Vi opfatter prisen som en stor anerkendelse af den måde, vi i SLA har været med til at sætte Københavns byliv, bynatur og klimaindsats på verdenskortet. Og så har det været spændende og meget givtigt at være en del af Københavns Erhvervsråd, hvor vi har fået mulighed for at bidrage til at gøre København til en endnu mere grøn, bæredygtig og attraktiv erhvervsby at arbejde med bæredygtige og holistiske løsninger i," siger Mette Skjold, partner og adm. direktør i SLA. 

Dette års pris uddeles i juni 2017.

 

YDERLIGERE OPLYSNINGER:

Spørgsmål vedrørende erhvervsprisen, kontakt kommunikationsmedarbejder Simon Kærup, tlf. 24 92 62 98.
Overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, tlf. 31 47 94 97.
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev via pressechef Lasse Perrild-Mathiasen, tlf. 51 68 06 19.
Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell via pressechef Morten Rixen, tlf. 51 68 06 19.
Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen via pressechef Julie Stemann Monberg, tlf. 24 98 22 60.

 

VIDERE FORLØB:

Virksomheder kan indstille sig selv eller andre på www.kk.dk/erhvervspris. Også branche-, interesse-, og erhvervsorganisationer samt privatpersoner kan indstille.
Konkrete indstillinger til prisen kan indsendes fra mandag den 27. februar til søndag d. 19. marts kl. 12.00. 
De nominerede virksomheder offentliggøres i uge 19 på kk.dk og via sociale medier.
Årets pris uddeles på Københavns Erhvervstopmøde i Festsalen på Københavns Rådhus d. 7. juni 2017.

 

KRITERIER

Alle indstillede virksomheder bliver vurderet på evnen til at skabe vækst og arbejdspladser, og alle vindere skal desuden kunne dokumentere, at de gør en aktiv indsats for at mindske deres miljøpåvirkning og at de tager et socialt ansvar.

Virksomhederne kan indstille sig ift. tre kategorier:

Virksomheder, der er særligt innovative.
Virksomheder, der bidrager til at gøre København til en attraktiv by.
Virksomheder, der tager et socialt ansvar eller bidrager til et bedre miljø.

Find en detaljeret beskrivelse af kriterierne på hjemmesiden www.kk.dk/erhvervspris.

 

OM PRISEN:

Københavns Erhvervspris blev uddelt for første gang til Københavns Erhvervstopmøde d. 13.juni 2016.

Prisen uddeles hvert år til tre virksomheder som har udmærket sig indenfor vækst, innovation, socialt ansvar eller miljø, og dermed driver virksomhed i overensstemmelse med linjen i Københavns erhvervs- og vækstpolitik.
Vinderne af Københavns Erhvervspris 2016 blev innovationsvirksomheden Infuser, tegnestuen SLA og servicevirksomheden KHRS.

 

OM KØBENHAVNS ERHVERVSPOLITIK:

Københavns Kommune har gennem en årrække arbejdet målrettet for at gøre det både nemmere og mere attraktivt at drive virksomhed i København.
Blandt andet ved at etablere Københavns Erhvervshus, hvor virksomheder kan få gratis hjælp til rekruttering af medarbejdere, en fast kontaktperson, rådgivning og kurser til iværksættere og nystartede virksomheder.
Samtidig oprettede kommunen i 2014 Københavns Erhvervsråd, som medvirker til at styrke indsatsen for at skabe nye arbejdspladser og vækst i København.
Københavns Kommune har en aktiv erhvervs- og vækstpolitik, der skal styrke København som attraktiv erhvervsby.

 

 

 

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.