Arkivnyhed - kan være forældet

Københavnere er klar med cykeltip til turisterne

05.07.2017
Københavnerne giver deres fem bedste råd til de cyklende turister.

Hold til højre, kør én og én og vær opmærksom på hurtigt kørende cyklister i myldretiden. 

For mange turister er en cykeltur i København en oplevelse på linje med det danske smørrebrød og en tur i Tivoli. Det kan dog være lidt af en mundfuld at begive sig direkte ud på byens travle og tempofyldte cykelstier, så Københavns Kommune har bedt de erfarne københavnske cyklister om at byde ind med deres bedste råd til de cyklende turister.

Knap 400 københavnere tog sig tid til at bidrage med gode råd via Facebook, som udover de kendte færdselsregler som at holde til højre og give tegn, også minder om, at fortovet – i modsætning til andre lande – er forbeholdt fodgængere, og at det kan være en god idé at cykle én og én.

'Vi ser det som en ære, at den københavnske cykelkultur er blevet så kendt, at den efterhånden er blevet en oplevelse i sig selv. Det kan dog godt være lidt af en mundfuld at kaste sig ud på cykelstierne, hvis man ikke er vant til den travle cykeltrafik, og samtidig kan det skabe nogle kaotiske situationer for hverdagscyklisterne. Vi håber, at de fem råd kan hjælpe med at guide turisterne på vej, og jeg tror, at det vil have en stor effekt, at de kommer direkte fra københavnerne. Når turisterne hopper på cyklen, er det jo fordi, at de gerne vil have en ægte københavneroplevelse,' siger leder af Københavns Kommunes Cykelprogram, Marie Kåstrup.

Københavnernes fem råd peger netop på nogle af de kendetegn, som er ganske særlige ved den danske cykelkultur. Blandt andet at vi bruger tegn til at fortælle vores medcyklister, når vi skal dreje eller stoppe, og at vi kører i et forholdsvist højt tempo, fordi cyklen i Danmark først og fremmest er et transportmiddel og ikke en fritidsaktivitet som i mange andre lande. Rådene vil blive formidlet via turistinformationen, cykeludlejninger og de sociale medier. Rådene skal fungere som et let tilgængeligt supplement til den mere uddybende folder om cykelreglerne i København, som Københavns Kommune også stiller til rådighed for turisterne via turistinformationen, hoteller etc.

De fem råd er

  • Hold til højre, og cykl én og én
  • Giv tegn, når du stopper eller drejer
  • Træk ind på fortovet, når du skal tage billeder, kigge på kort e.a.
  • Vær opmærksom på hurtigt kørende cyklister i myldretiden
  • Husk at fortovet er forbeholdt fodgængere

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.