Arkivnyhed - kan være forældet

København vokser - også i fremtiden

18.04.2016
En ny prognose viser, at København fortsat vokser. Det er der to årsager til. Der bliver født flere børn, og der flytter flere folk til byen

Alene i 2016 forventes København at vokse med cirka 11.000 nye københavnere. Og væksten fortsætter i fremtiden. Det viser Københavns Kommunes befolkningsprognose for 2016.

”I år når vi en milepæl, når vi runder 600.000 københavnere. Det betyder, vi fortsat har et stort behov for, at der bliver bygget boliger til priser, som københavnere med ganske almindelige indkomster har råd til at betale”, siger overborgmester Frank Jensen (A).

Befolkningstilvæksten skyldes primært to ting: Halvdelen af tilvæksten skyldes et stort fødselsoverskud i København. Den anden halvdel skyldes, at der flytter mange hertil fra udlandet – blandt andet unge studerende.

Der bliver født flere børn, fordi der i dag bor flere kvinder mellem 27-35 år i København end tidligere. 27-35-årige er netop dem, der får flest børn.

Tidligere flyttede mange københavnere fra byen allerede inden de fik børn. Det er anderledes i dag, hvor mange familier bliver boende i byen, når de får børn. Gennem de sidste 15 år er der kommet 19.000 flere børnefamilier i København.

København er også blevet en mere international by i løbet af de sidste 10 år, hvor folk er kommet hertil fra hele verden, og indvandringen er fordoblet.

Der er kommet mere end 36.000 flere internationale københavnere, altså københavnere med udenlandsk statsborgerskab. USA, Italien og Tyskland er de tre lande, der bidrager mest til Københavns vækst.

For få år siden skyldtes befolkningsvæksten primært, at folk i stor stil flyttede hertil fra resten af landet. Den fordeling har ændret sig, fordi flere flytter ud af byen igen – blandt andet fordi boligpriserne stiger, og folk efter finanskrisen igen kan sælge boligen i København og handle hus i omegnskommunerne. I alt flytter cirka 60.000 til og fra København hvert eneste år, og i 2015 var der faktisk 211 flere personer, der flyttede fra København til andre kommuner, end der flyttede til København fra det øvrige Danmark.

København Kommunes befolkningsprognose bliver udarbejdet en gang årligt. Prognosen fra 2016 forløber over en periode på 15 år.

For mere information

Kontakt til overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, telefon +31 47 94 97