Arkivnyhed - kan være forældet

København vinder international pris for skybrudssikring

09.12.2016
Nu har også kineserne fået smag for den københavnske måde at skybrudssikre en storby.

København har netop vundet den kinesiske pris Guangzhou International Award for Urban Innovation for skybrudssikringen af Skt. Kjelds Kvarter på Østerbro. Den danske hovedstad fik prisen i konkurrence med 300 andre projekter. I sin begrundelse pegede den internationale jury bestående af politikere og fagfolk på, at projektet er et godt eksempel på god inddragelse af borgerne i udviklingen af byen, og det at København med sin skybrudssikring øger livskvaliteten i storbyen ved at skabe nye grønne byrum.

'Med prisen får København endnu engang et skulderklap og international hæder for vores arbejde med at skybrudssikre byen. Prisen bidrager samtidig til at sparke døren ind til det store kinesiske marked for de danske virksomheder, der har hjulpet os med at lave den særlige københavnske model for skybrudssikring, hvor vi samtidig skaber nye grønne byrum og dermed forbedrer livskvaliteten for københavnerne,' siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Skt. Kjelds Kvarter på Østerbro er det første område af København, der er blevet sikret mod skybrud. Projektet er blevet til i tæt dialog med beboerne i regi af en såkaldt områdefornyelse, der sigter på at udvikle byens udsatte byområder. Og det er langt fra første gang, at projektet har tiltrukket international opmærksomhed.

Med prisen følger en check på 20.000 USD. Det vil være op til Teknik- og Miljøudvalget at beslutte, hvad pengene skal bruges til. Men anbefalingen fra Morten Kabell vil være, at man bruger pengene på mere grønt til kvarteret i form af flere træer.

'I udlandet høster vi stor anerkendelse for vores inddragelse af københavnerne i byens udvikling. Og derfor er denne pris i høj grad også et stort skulderklap til de mange beboere, der har hjulpet kommunen med at tænke nyt. Derfor vil jeg arbejde for, at pengene bliver brugt på en måde, som beboerne i kvarteret får glæde af,' siger Morten Kabell.

Guangzhou International Award for Urban Innovation er et samarbejde mellem byen Guangzhou og de internationale byplanlægningsorganisationer Metropolis og UCLG. Der var meldt 300 projekter ind til dette års prisuddeling. Af disse blev 15 projekter nomineret. København vandt prisen i kategorien ”Sustainable and Resilient Cities”.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.