Arkivnyhed - kan være forældet

København vinder international klimapris for tredje gang

06.12.2017
Københavns Kommune er blevet hædret med en C40 Award for sit arbejde med at overvåge energiforbruget i sine ejendomme.

København var blandt vinderne, da C40 Cities Award i dag blev uddelt i Chicago med overværelse af USA’s tidligere præsident, Barack Obama. Københavns Kommune modtager klimaprisen for sit omfattende arbejde med strategisk energiovervågning, energistyring og energirenovering i kommunens ejendomme.

 ”København skal gå forrest med grønne løsninger, som inspirerer andre storbyer. Derfor er jeg virkeligt stolt over, at København nu for tredje gang vinder C40s prestigefyldte klimapris – denne gang for vores indsats med at gøre vores bygninger mere energieffektive og klimavenlige. Det er stort!”, siger overborgmester Frank Jensen (S) 

København vinder klimaprisen, fordi den danske hovedstad er den første by i verden, som har et centralt energiovervågningssystem, der monitorerer og optimerer energiforbruget i kommunens bygninger.

Københavns Ejendomme & Indkøb har installeret overvågningssystemet på kommunens ejendomme. Med systemet kan kommunen aflæse forbruget af el, vand og varme på timebasis og løbende justere og forbedre energiforbruget i bygningerne.

Energioptimering af bygningerne er del af kommunens samlede indsats for at nå målet om, at København skal være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

København vandt sammen med værtsbyen Chicago C40 prisen i kategorien for energieffektivitet og ren energi. De vandt foran de fire øvrige finalister i kategorien; Austin, Knoxville, Vancouver og den kinesiske storby Qingdao.

C40 Awards er blevet uddelt siden 2013. København har vundet to gange før - i 2013 for sin klimaplan for et CO2-neutralt København i 2025 og i 2016 for sin skybrudsplan. 

YDERLIGERE OPLYSNINGER:

  • Overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, tlf. 31 47 94 97.

 

Fakta om Københavns Kommunes energioptimering af bygninger

  • Københavns Ejendomme & Indkøb (KEID) har udviklet energiovervågningssystemet i samarbejde i HOFOR.
  • KEID startede med 100 pilotejendomme i 2015. Ved udgangen af 2017 er der installerer energiovervågning på 550 kommunale ejendomme, bl.a. skoler, daginstitutioner, kulturinstitutioner, plejehjem og administrationsejendomme.
  • Energiovervågningssystemet er skalérbart og der kan løbende tilføjes nye ejendomme.  
  • Energiovervågningssystemet kan kopieres af andre kommuner i Danmark. Konceptet er allerede udbredt til en række private parter i Energispring, som er et partnerskab mellem bl.a. København, HOFOR, store bygningsejere og andelsboligforeninger.

 

Fakta om C40

  • C40 awards 2017 har uddelt priser indenfor fem kategorier: energieffektivitet og ren energi, bæredygtig transport, affaldsreducering, klimaplaner, klimatilpasning. I alt var 25 byer nomineret og 10 byer (to i hver kategori) vandt.   
  • C40-netværket er et samarbejde mellem 86 af verdens største byer om klimasikring, CO2-reduktion, bæredygtig byudvikling og grøn vækst. København har været med siden 2009. Overborgmester Frank Jensen (S) sidder i C40’s styregruppe.
  • København leder et grønt vækst-netværk i C40, der arbejder for nye måder at koble bæredygtig byudvikling med økonomisk vækst, innovation og jobskabelse.

 

 

 

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.