Arkivnyhed - kan være forældet

København stiller krav til samarbejdspartnere om demokratiske værdier

04.05.2016
Demokratisk charter:

Københavns Kommune har udformet et charter, der skal sikre, at de partnere kommunen samarbejder med om antiradikalisering arbejder ud fra fælles retningslinjer baseret på fundamentale menneskerettigheder.

I dag underskriver en række organisationer et nyt demokratisk charter, Københavns Kommune har udformet på baggrund af anbefalinger af kommunens ekspertgruppe for antiradikalisering. I London har myndighederne lavet et lignende charter.

”Jeg er rigtig glad for opbakningen til charteret. Selvfølgelig ville jeg ønske, at det slet ikke var nødvendigt, men vi er nødt til at tilpasse os en ny virkelighed med radikalisering,” siger beskæftigelses og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev.

31 foreninger har tilsluttet sig det nye charter – herunder Det Jødiske Samfund, Muslimernes Fællesråd, Københavns Stift, LGBT Danmark, Sabaah og Copenhagen Pride. Tre af de nuværende samarbejdspartnere har dog på forhånd valgt ikke at underskrive. Det gælder Det Islamiske Trossamfund, Rådet for Etniske Minoriteter og Munida.

”Jeg må indrømme, at jeg har svært ved at sætte mig ind i deres begrundelse. For hele charteret er bygget på konventioner om basale menneskerettigheder, som vi også som land har underskrevet. Jeg håber, at de vil genoverveje deres afslag. For jeg er ærgerlig over, at de med denne beslutning ikke længere kan samarbejde med kommunen. Det tjener hverken dem eller os,” siger Anna Mee Allerslev.

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.