Arkivnyhed - kan være forældet

København slår et slag for Green Friday

22.11.2017
Københavns Kommune inviterer til adskillige bytte- og genbrugsevents fra den 23-26. november som alternativ til Black Friday.

Mangler du en god bog at læse i? Leder du efter en filmklassiker, der ikke er til at opstøve på Netflix? Eller er skabet proppet med pænt tøj, du ikke bruger?
Så er det med at lægge vejen omkring Kulturhuset Indre By, der i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen inviterer til Deledage torsdag den 23. november til søndag den 26. november.

Kulturhusets delebiks holder åbent alle dage, og her kan man bytte garderobeskabets dårlige samvittighed til et nyt julefrokost-outfit, eller en læst bog til et nyt eventyr. Derudover vil der være strikkebyttecafé, hvor man kan bytte garn, skabeloner og gode erfaringer, folkekøkken, hvor man kan stille sulten og workshops, hvor byens yngste beboere kan skabe deres eget tøjdyr og lave genbrugsjuledekorationer af spillekort, aflagte sko og andre genbrugsfund.

Genbrug er også kodeordet, når genbrugslaboratoriet Guldminen lørdag den 26. november åbner de til hverdag lukkede døre ind til deres genbrugslaboratorium på Vasbygade Genbrugsstation. Her huserer en række guldgravere med genbrugsfeber, der lever af at give genbrugsmaterialer nyt liv. På årets julemarked inviterer guldgraverne bl.a. til workshop, hvor byens yngste kan lave julepynt af genbrugsmaterialer eller give nyt liv til kasserede tøjdyr, der er vasket og skilt ad, så man kan lave en unika bamse. Der er også mulig for at købe bæredygtige julegaver - lavet af genbrugsmaterialer naturligvis. Der serveres gratis gløgg, æbleskiver og kakao.

Bytte- og genbrugsevents

 • Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København K
  • Torsdag den 23- søndag den 26/11: Delebiksen
   Mangler du en god bog at læse i? Leder du efter en filmklassiker, der ikke er til at opstøve på Netflix? Eller er skabet proppet med pænt tøj, du ikke bruger? Så kig forbi. Konceptet er, at du kan komme og tage, hvad du vil have uden nogen forpligtelser om at give. Du kan aflevere, hvad du vil af med uden at tage noget, men du kan også bytte dine gamle ting til nye gamle ting, mens du er der.

   Der kan byttes og deles: Tøj, sko og tilbehør. Bøger. Legetøj, spil, puslespil etc. Dvd’er, cd’er etc. Julepynt. Du kan aflevere ting til byttemarkedet fra den 14. november i caféens åbningstid fra kl. 14 og indtil kl. 21 (en time før luk).
   Åbningstider: Torsdag 23- fredag 24/11 kl. 14 - 19, Lørdag 25-søndag 26/11 kl. 12-17
    

  • Torsdag den 23/11: Folkekøkken kl. 17-19
   Tag venner og familie med til lækkert folkekøkken, hvor de gode kokke fra det lokale spisested Madøre har kredset om gryderne. Et stort måltid koster 40 kr. for børn og 65 kr. for voksne.
    
  • Fredag d. 24/11: Black Friday fyraftens-bytte-bar k l. 16-20
   DJ kollektivet Pladevennerne spiller funky fredagstoner, så kom og nyd billige fyraftensbajere og insektsnacks, imens du finder eller bytter dig til weekends nye partyoutfit.
    
  • Lørdag den 25/11: Juleworkshop med Create a Creature kl. 12-17
   Sammen med Create a Creature kan man konstruere mærkelige fabel væsner, af brugte tøjdyr. Det er for børn og voksne, det er gratis og du tager selvfølgelig dit creature med hjem - eller giver det i julegave.
    
  • Søndag den 26/11: Strikkebyttecafé kl. 12-15
   Byt garn, skabeloner og viden til vores hyggelige søndagsstrikkecafé. 
    
  • Søndag den 26/11: Juleworkshop med Susse Wolander kl. 12-17
   På Susse Volander’s juleworkshop bliver der lavet finurlige genbrugs-juledekorationer af bl.a. aflagte sko og spillekort. Workshoppen er gratis og alle kan være med!

    

 • Vasbygade Genbrugsstation, Vasbygade 26, Sydhavnen
  • Lørdag den 26. november: Genbrugsjulemarked i Guldminen kl. 12-16
   Kom og vær med, når Guldminen inviterer til genbrugsjulemarked. Her åbnes de til hverdag lukkede døre ind til genbrugslaboratoriet, hvor guldgraverne står klar til at dele ud af deres genbrugsfeber.

   Der vil være workshop for de mindste, hvor man kan lave julepynt af genbrugsmaterialer eller give nyt liv til kasserede tøjdyr, der er vasket og skilt ad, så man kan lave en unika bamse. Der er også mulig for at købe bæredygtige julegaver lavet af genbrugsmaterialer naturligvis. Der serveres gratis gløgg, æbleskiver og kakao.