Arkivnyhed - kan være forældet

København mindes ofrene fra Holocaust

25.01.2018
Lørdag den 27. januar er det Auschwitzdag, hvor ofrene fra Holocaust og andre folkedrab mindes.

Lørdag den 27. januar er det Auschwitzdag, hvor ofrene fra Holocaust og andre folkedrab mindes. I København markerer Dansk Jødisk Museum og Københavns Kommune dagen ved et særligt arrangement i Den Sorte Diamant.

”Holocaust er et mørkt kapitel i historien, som vi aldrig må glemme. Derfor er Auschwitzdagen en vigtig markering og påmindelse om fortidens grusomheder, folkedrab og forfølgelser. I en tid, hvor fake news truer med at udviske grænserne mellem sandt og falsk, er det afgørende, at også nutidens og fremtidens generationer kender historien. For i en historieløs tid kan fortiden nemmere gentage sig,” siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å), som er vært ved arrangementet.

Siden 2003 har Københavns Kommune markeret den internationale Auschwitzdag med et særligt arrangement den 27. januar. I 2018 er afviklingen af arrangementet overdraget til Dansk Jødisk Museum, som sammen med Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsforvaltning inviterer til Auschwitzdag i Dronningesalen på det Kongelige Bibliotek.

”Vi er stolte over tilliden til museet og glade for samarbejdet med styregruppen, bestående af Cecilie Felicia Stokholm Banke fra DIIS og Jonas Karpantschof fra Det Jødiske Samfund i Danmark, i udviklingen af programmet. Vi håber på en minderig aften med stof til eftertanke,” siger Dansk Jødisk Museums direktør Janne Laursen.

Praktisk information

  • Arrangementet finder sted i Dronningesalen på Det Kongelige Bibliotek, Søren Kirkegaards plads 1, København K
  • Dørene vil blive åbnet 45 minutter før, kom gerne i god tid af hensyn til garderobe og sikkerhed.
  • Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding til info@jewmus.dk med det fulde navn. Efterfølgende modtages en bekræftelse, der skal medbringes til selve arrangementet sammen med id. 

Kontakt