Arkivnyhed - kan være forældet

København lader 40.000 blomster blomstre

03.04.2017
Københavns Kommunes gartneri er i fuld gang med at forberede tusindvis af forårsblomster, som skal ud og pynte i byens gader og parker.

For Københavns gartnerne er tiden lige nu på højde med juleaften, og inden længe får københavnerne at se hvorfor. I uge 14 vil plantebilerne nemlig køre i pendulfart mellem Københavns Kommunes eget gartneri i Hvidovre og byens parker, pladser og gader. Lasten er ladet med tusindvis af planter som bl.a. hornviol og stedmoderblomster, der skal gøre København klar til foråret. 

Det kommer blandt andet de yngste københavnere til gode, når knap 2.000 violer bliver kørt ud til byens Bemandede Legepladser, hvor børnene kan være med til at sætte planterne i jorden. Derudover vil bl.a. Glyptotekshaven også blive et besøg værd. Her planter gartnerne knap 3.000 gyldenlak og ranunkler i gul, orange og lilla, som nok skal gøre indtryk sammen med de 4.000 blomsterløg, der blev lagt i efteråret.  
 
Københavnerne kan også glæde sig til at støde på omkring 100 store blomsterkummer over hele byen, der især er plantet til med stedmoderblomster og violer. 

”Det er en helt særlig tid, når københavnerne begynder at myldre ud af deres lejligheder, og forårsblomsterne gør deres indtog i byen. Vi ved, at 70 pct. af københavnerne ønsker, at byen bliver endnu mere grøn, og dette forår har vi sikret, ar der spirer blomster op endnu flere steder i byen. Det er et skridt på vejen til at snige mere grønt ind i København, og jeg har en klar ambition om at snige grønne aftryk ind i alle byens sprækker,” siger teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL). 

Københavnerne vil blandt andet kunne spotte nye, spirende blomsterløg på midterrabatten på Jagtvej, langs den grønne cykelrute fra Åboulevard til Nørrebroparken, langs Peder Lykkes Alle på Amager og langs dele af midterrabatten på Borups Alle og langs Lersøparken. 

En del af blomsterløgene udgøres af en særlig ’Københavnerblanding’, der er lavet specielt til Københavns Kommune. Blandingen består af en række pinseliljer – de såkaldte narcisser - der har forskellige blomstringsperioder, og dermed kan sikre, at københavnerne alt afhængigt af vejrforholdene kan nyde blomster i hvide og gule nuancer helt frem til maj. 

I slutningen af april kan såvel københavnere som besøgende også se frem til, at der bliver etableret nye blomsterkummer på Højbro Plads og ved Nørreport. 

De mange blomster er en af flere indsatser, som Københavns Kommune sætter ind med for at sikre mere natur i byen. 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.