Arkivnyhed - kan være forældet

København henter topchef i Beskæftigelsesministeriet

06.10.2016
Borgerrepræsentationen har ansat den 41-årige Peter Stensgaard Mørch som ny administrerende direktør i Økonomiforvaltningen.

Peter Mørch kommer fra en stilling som departementschef i Beskæftigelsesministeriet og har tidligere arbejdet i blandt andet Finansministeriet og Indenrigsministeriet. Københavns Kommune med over 40.000 ansatte og et samlet budget på 38 mia. kr. får dermed en ny topchef med solid erfaring fra centraladministrationen og den politiske verden.

Overborgmesteren i København, Frank Jensen, ser frem til at få en sparringspartner i forvaltningen med solid indsigt i både politik og økonomi.

”Jeg er meget glad for, at Peter skal være ny øverste direktør i min forvaltning. Han har gjort lynkarriere på Slotsholmen, hvor hans indsats har været værdsat af både embedsmænd og ministre. Nu tager han springet til Danmarks største kommune, og jeg glæder mig meget til samarbejdet. København er en by i en rivende og god udvikling, men det kommer ikke af sig selv. Tværtimod kræver det konstant fokus på at levere effektiv drift og udvikle vores by og vores velfærd i takt med tidens udfordringer. Det er her, Peter skal gøre en forskel, og det er jeg sikker på, at han kan”, siger overborgmester Frank Jensen.

Peter Stensgaard Mørch selv glæder sig til at kaste sig over de nye udfordringer i Københavns Kommune.

”København er en fantastisk by – en vækstmotor i Danmark og en af verdens bedste byer at leve i. Den udvikling skal fortsætte, og det kræver en stærk Økonomiforvaltning og en stærk kommune. Jeg glæder mig meget til at blive en af drivkræfterne bag Københavns vækst og udvikling som administrerende direktør i Økonomiforvaltningen. Det er en stor og utroligt spændende udfordring og et privilegium at blive leder på Danmarks største arbejdsplads med over 40.000 dygtige medarbejdere, som hver dag leverer kernevelfærd til københavnerne”, siger den kommende administrerende direktør i Økonomiforvaltningen.

Peter Stensgaard Mørch begynder på Rådhuset den 1. december og afløser Mikkel Hemmingsen, der har fået job som direktør i Sund & Bælt.

Peter Stensgaard Mørch er født i 1975 og uddannet cand.scient.pol. i 2003. 

For mere information

Koncernkommunikationschef Søren Gregersen, Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune, tlf. 2961 0711, email: BN0G@okf.kk.dk.

Erhverv

2016             Adm. direktør i Økonomiforvaltningen, Københavns Kommune
2013-2016    Departementschef i Beskæftigelsesministeriet
2010-2013    Afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet
2009-2010    Kontorchef i Finansministeriet
2007-2009    Kontorchef i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
2007-2007    Kontorchef i Indenrigs- og Sundhedsministeriet
2006-2007    Chefkonsulent i Miljøministeriet
2004-2006    Specialkonsulent i Indenrigs- og Sundhedsministeriet
2003-2004    Fuldmægtig i Finansministeriet
2002-2003    Fuldmægtig i Statsministeriet

Uddannelse

2011    Senior Managers in Government, Harvard, Kennedy School of Government
2010    Accelerated Development Programme, London Business School
2003    Cand.scient.pol. Aarhus Universitet

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.