Arkivnyhed - kan være forældet

København får ny kunstinstitution i Kødbyen

17.01.2019
Art Hub Copenhagen skal indrette et nyt samlingssted i Kødbyen for kunstnerisk forskning, udvikling og produktion.

Kunstscenen kan se frem til et løft i 2019. I det nye år får de professionelle kunstnere et nyt hus, hvor de kan arbejde og udvikle deres praksisser.

Kultur- og Fritidsudvalget har valgt at stille lokalerne på Halmtorvet 27 til rådighed for foreningen Art Hub Copenhagen. Og nu er aftalen faldet på plads, så kunstinstitutionen kan igangsætte aktiviteter. Beslutningen glæder kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å):

”Vi har en lang kunstnerisk tradition i København, men kunsten er presset af idéen om, at alt skal kunne give et økonomisk afkast. Det kan kunst ikke nødvendigvis. Derfor skal vi gøde jorden for, at den kan vokse og blomstre. Det gør vi blandt andet ved at lade Art Hub Copenhagen rykke ind i Kødbyen.”

Art Hub Copenhagen skal blandt andet rumme faciliteter til kunstnerisk udvikling, faglig sparring og forskning for det professionelle kunstneriske miljø. Det skal forbedre samtidskunstens vilkår og muligheder internationalt.

”I en verden med markante sociale, samfundsmæssige og politiske forandringer er der brug for tanker, ideer og forslag til løsninger, der kommer andre steder fra end de etablerede, ofte økonomisk tænkende institutioner. Art Hub Copenhagen er sat i verden for at facilitere og fremme dette nye perspektiv,” siger Art Hub Copenhagens bestyrelsesformand, Tine Fischer.

Art Hub Copenhagen er hovedsagelig finansieret af Bikubenfonden. Novo Nordisk Fonden bidrager desuden med udviklingsmidler til kunstnerisk forskning, og Art Hub Copenhagen er i dialog med den spanske fond La Caixa om udviklingen af et fælles internationalt program.

”Med et omfattende og langsigtet initiativ som Art Hub Copenhagen er det essentielt, at vi er flere, der går sammen om at løfte. Derfor glæder det os meget, at Københavns Kommune, Novo Nordisk Fonden og La Caixa alle har villet bidrage til at få søsat projektet,” siger Mette Marcus, Chef for Kunstområdet, Bikubenfonden.

Fakta

  • Kultur- og Fritidsudvalget har for nyligt besluttet at stille lokaler på Halmtorvet 27 i Kødbyen gratis til rådighed, så der kan skabes et nyt hus for københavnske og udenlandske kunstnere
  • Adressen husede tidligere Innovationshuset. Det blev lukket i Københavns Kommunes budget for 2019
  • Art Hub Copenhagen skal huse arbejds- og udviklingsfaciliteter for danske og internationale kunstnere
  • Art Hub Copenhagen er en selvstændig forening, som har modtaget en flerårig bevilling fra Bikubenfonden
  • Art Hub Copenhagen skal i første omgang ligge i Kødbyen på Halmtorvet 27 i ét år, før det skal vurderes, om institutionen har brug for større rammer.

Kontakt