Arkivnyhed - kan være forældet

København er verdens bedste by for talenter

16.01.2017
København er den mest attraktive by i verden for internationale talenter, viser ny rapport.

København er samlet set verdens bedste by og region, når det handler om at tiltrække, fastholde og udvikle talenter til erhvervslivet. Det viser en omfattende ny rapport, Global Talent Competitive Index. Bag rapporten står eliteuniversitetet INSEAD, forskningsinstitutionen Human Capital Leadership Institute og erhvervsvirksomheden Adecco, der er verdens største vikar- og rekrutteringsvirksomhed.

Den høje placering skyldes blandt andet forhold som en høj livskvalitet, et højt uddannelsesniveau, gode muligheder for en international karriere og en stærk international infrastruktur.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) er glad for den flotte placering:

”Vi er i hård konkurrence med andre storbyer om at tiltrække investeringer, virksomheder og talenter. Jeg ser det som en blåstempling af de mange ting, vi gør for at skabe en attraktiv storby med høj livskvalitet og gode karrieremuligheder,” siger Frank Jensen.  

For at være mere attraktive for talenter og virksomheder, har Københavns Kommune lanceret vækstsamarbejdet Greater Copenhagen sammen med 79 kommuner og tre regioner i Østdanmark og Sydsverige. På den måde er København gået fra 600.000 til fire millioner indbyggere og har en kritisk masse til at konkurrere med europæiske vækstmetropoler som Stockholm, Hamborg og Amsterdam.

”Jeg er stolt over, at København er udråbt som verdens bedste talentby. Gennem de seneste år har Københavns Kommune investeret massivt i at få servicen til internationale talenter til at være så smidig og hurtig som muligt. Samtidig gør International House et stort arbejde for at sikre, at talenterne bliver informeret om alt fra boligkøb til dansk arbejdskultur og bliver guidet til Købehavns mange kultur- og fritidstilbud,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Med International House Copenhagen har København i flere år haft én indgang for internationale talenter, hvor de kan få hjælp til alt fra borgerservice og boligsøgning og karriererådgivning. I International House arbejdes der også for at fastholde talenterne ved sikre et stærkt tilhørsforhold til byen for medfølgende ægtefæller og internationale studerende.

Forfatterne bag rapporten har ligesom tidligere år sammenlignet forholdene for talenter i 118 lande. For første gang har man også undersøgt 46 storbyers evne til at være attraktive for erhvervslivets talenter. Her indtager København en global førsteplads, som den mest attraktive storby og region for talenter. København er efterfulgt af henholdsvis Zürich og Helsinki.

Danmark som helhed er placeret på en 8. plads på det globale indeks.

 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.