Arkivnyhed - kan være forældet

København er vært for lancering af den nordiske Michelin-guide 2018

07.02.2018
De allerbedste restauranter får den 19. februar tildelt de eftertragtede Michelin-stjerner på Københavns Rådhus.

Hvilke nye restauranter i Danmark og i vores nordiske nabolande løber med de eftertragtede Michelin-stjerner i år? Sløret løftes ved lanceringen af dette års nordiske Michelin-guide, the Michelin Guide Nordic Countries 2018, mandag den 19. februar ved et stort arrangement på Københavns Rådhus.  
 
Den franske spiseguide Michelin har valgt at lægge den prestigefyldte prisuddeling i Danmark, nærmere bestemt i København.
 
”I København er vi stolte over, at Michelin har valgt at lancere den nordiske Michelin-guide i vores hovedstad. København er en førende madby med gastronomi i verdensklasse – og ikke mindst byen, hvor det nye nordiske køkken, som har fokus på blandt andet bæredygtighed og lokale råvarer, udspringer fra. Med Michelin-uddelingen vil endnu flere forhåbentlig få øjnene op for den danske og københavnske madscene,” siger Niko Grünfeld (Å), kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, som er vært for arrangementet.

Landbrug & Fødevarer er hovedsponsor ved Michelin-arrangementet i København.

”Danske landmænd har et sublimt samarbejde med mange af de toprestauranter, vi er så stolte af i Danmark. Vi vil gerne være med til at fejre dem, der hver dag laver små kunstværker ud af dansk landbrugs hårde arbejde,” siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Dansk gastronomi og lokale madoplevelser er et trækplaster for udenlandske turister, og lanceringen af den nordiske Michelin-guide bidrager positivt til at sikre omtale af Danmark og København. 

”At Michelin vælger at lancere sin nordiske Guide i København er med til at cementere Danmarks position i Norden og på det gastronomiske verdenskort. Dansk madkultur har været igennem en kæmpe udvikling, og i dag nyder turister fra hele verden god mad og fantastiske råvarer ikke kun i København, men i hele Danmark,” siger adm. direktør Jan Olsen, VisitDenmark.  

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.