Arkivnyhed - kan være forældet

København er nummer ét i kampen mod social dumping

17.11.2017
Københavns Kommune indtager sammen med Odense førstepladsen på listen over landets kommuner, der aktivt kæmper mod social dumping

Ordentlig løn med pension og ferietillæg, sikre arbejdsforhold og pauser efter reglerne. En ny opgørelse fra 3F og Advice placerer Københavns Kommune på en delt førsteplads for brugen af arbejdsklausuler og kontrol med, at de overholdes. Arbejdsklausuler stiller krav til kommunens leverandører om at sikre ordentlige løn- og arbejdsforhold for deres medarbejdere, når de udfører opgaver for kommunen.

Siden 2014 har Københavns Kommune afdækket 36 sager med over 170 berørte medarbejdere, hvor kommunens leverandører har overtrådt kommunens arbejdsklausul. Ifølge Københavns overborgmester Frank Jensen (S) vidner det om, at kommunens indsats virker:

”Vores indsats mod social dumping har en klar virkning. Vi har rettet op på en række konkrete uacceptable forhold og samtidig sendt et klart signal om, at alle, der arbejder for Københavns Kommune, skal have ordentlige løn- og arbejdsforhold – uanset om det er på byggepladser eller i private daginstitutioner.”

Siden slutningen af 2016 har Københavns Kommune skærpet indsatsen mod social dumping yderligere. Derfor omfatter den nu også alle, der modtager støtte eller tilskud fra kommunen. Det er f.eks. kulturinstitutioner og private daginstitutioner, som er blevet mødt med krav om ordentlige løn- og arbejdsforhold.

Kontakt Overborgmester Frank Jensen via pressechef Rikke Egelund, 31 47 94 97

 

Kontakt