Arkivnyhed - kan være forældet

København er Nordens Paris

14.07.2016
Det vrimler lige nu med turister og giftelystne danskere i København, der ikke kan vente med at sige ja, oui, yes, og si til hinanden.

Den korte sagsbehandling og muligheden for at blive viet i det fri er med til at gøre København til en ualmindelig populær bryllupsdestination. Lige nu vrimler det således med turister og giftelystne danskere i København, der ikke kan vente med at sige ja, oui, yes, og si til hinanden.I første halvår af 2016 har hele 2.349 par sagt ja til hinanden i København. Det er en stigning på 21 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Svaret på den store lyst til at blive viet i København skal bl.a. findes i kommunens hurtige sagsbehandling og arbejde med at tilpasse vielsen til det enkelte par.

Derudover afholder Københavns Kommune unikke events for giftelystne par på fx mærkedage som Valentins Dag eller specielle datoer. I forbindelse med skuddag i februar kunne par komme direkte ind fra gaden og blive viet på Københavns Rådhus.

Vielseskontoret oplyser, at København kan se frem til endnu flere vielser og måske en kommende rekord. Det er nemlig her i sommermånederne, at bryllupssæsonen for alvor når sit klimaks.

Frakta om Københavns Kommunes vielsestilbud

  • Vielser i det fri giver det kommende ægtepar mulighed for at blive viet under åben himmel på fastsatte dage. Tilbuddet er gratis.
  • Book en giftefoged betyder, at man selv vælger, hvor og hvornår vielsen skal stå. Det kan for eksempel være på ens yndlingsrestaurant, i haven eller på havnen. Mod betaling sætter kun fantasien grænser.
  • I de første seks måneder af 2015 valgte 1.939 par at sige ja til hinanden, mens tallet for samme periode i år er på hele 2.349 par.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.