Arkivnyhed - kan være forældet

København bliver medvært for Beijing Design Week

04.12.2016
København er blevet valgt til at være medvært for Beijing Design Week 2018.

I 2018 vil danske designere, arkitekter og byplanlæggere få et helt unikt udstillingsvindue i Kina. Bystyret i Beijing har nemlig valgt København som medvært for Beijing Design Week 2018. København blev valgt foran New York City. 

- Det er en helt unik mulighed for at fremvise dansk design for et stort, internationalt publikum. Jeg er sikker på, at det vil løfte den kreative branche i København, sikre dansk eksport og være med til at trække flere kinesiske turister til Danmark, siger Frank Jensen, Københavns overborgmester.  

Københavns Kommune vil nu invitere danske designorganisationer og -virksomheder til at deltage i medværtskabet. Design defineres i sin bredeste forstand og dækker over alt lige fra kunstdesign og gastronomi til innovativ byplanlægning og computerspil.

Under designugen vil København vil have en fast udstilling i Beijings kunstdistrikt 798 og får mulighed for at lave andre arrangementer i hele byen, ligesom der vil være arrangementer i København. Det anslås, at Beijing Design Week årligt har fem millioner besøgende. 

Foreløbig har Industriens Fond doneret 2 mio. kroner til projektet. Og nu skal Københavns Kommune i gang med at skaffe yderligere midler til et samlet budget på 6,5 mio. kr. 

Kineserne køber design

At design er et vigtigt element for kinesiske turister fremgår bl.a. af Wonderful Copenhagens seneste markedsanalyse af kinesiske turister i København, der offentliggøres i starten af det nye år. Den viser, at omkring 80 pct. af de kinesiske turister i København er interesseret i at shoppe dansk design.

”Vi vil bruge Beijing Design Week 2018 som anledning til at skrue endnu mere op for designfortællingen i vores indsats for at øge kendskabet til København og interessen for at rejse hertil,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Københavns værtskab offentliggøres under Frank Jensen aktuelle besøg i Beijing fra den 4.-7. december, hvor han deltager i en konference mellem danske og kinesiske kommuner og regioner, China Denmark Cities and Regions Forum.

Under Frank Jensens besøg indgår Københavns Kommune en samarbejdsaftale inden for kreative erhverv med Beijing. Aftalen vil give Københavns mange kreative virksomheder en mulighed for at komme ind på det kinesiske marked og samarbejde med kinesiske virksomheder og organisationer.  

Fakta

Beijing Design Week er Kinas førende designfestival og arrangeres af det kinesiske kulturministerium og bystyret i Beijing. Designugen har været afholdt hver september siden 2011.

Tidligere har London, Milano, Dubai, Amsterdam, Seoul og Barcelona nemlig været medværter for Beijing Design Week.
 

Yderligere information

Kommunikationskonsulent, Kristian Holmelund Jakobsen, zv6m@okf.kk.dk, 2495 1831 

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.