Arkivnyhed - kan være forældet

Klar parat bade-start

20.05.2016
Nye badezoner, længere åbningstider, badevand af høj kvalitet samt nem og hurtig transport kan københavnerne glæde sig til.

Badesæsonen står for døren og med et hav af bademuligheder, kan københavnerne igen i år hoppe i vandet midt inde i byen. 

Når de populære havnebade, som hundredtusindvis af københavnere hver sommer strømmer til, slår dørene op til en ny badesæson den 1. juni, har man som noget nyt i år forlænget åbningsperioden med en måned. Det betyder, at man nu kan bade helt frem til den 30. september. De mange badeglade gæster kan også se frem til, at de fra i år kan benytte både havnebade og badezoner døgnet rundt, så nu kan en sen aftendukkert – eller en tidlig morgendukkert mens solen står op over byen – altså også lade sig gøre.

Nye badezoner

Allerede den 3. juni er de to nye badezoner – på Islands Brygge ud for Halfdansgade og på Refshaleøen ud for restaurant og café Halvandet – klar til at blive indtaget. Så denne sommer vil københavnerne altså få endnu flere badesteder at vælge imellem. Men boomet i badesteder stopper ikke her, for Københavns Kommune arbejder allerede nu på at kunne opføre endnu flere badesteder til næste sæson.

Når københavnerne indtager de nye badezoner i år, skal de dog være opmærksomme på, at der vil være forskel på sikkerhedsniveauet imellem de eksisterende havnebade og de nye badezoner. Ved havnebadene er der livreddere, og badene er omkranset af et fysisk anlæg. Badezonerne vil derimod være ubemandede, så der vil badning foregå på eget ansvar, og de vil alene blive markeret med bøjer og flyderør.

Livreddertjeneste i havnen og på strandene

Der vil igen i år være livreddere tilstede både i havnen og ved byens strande. Havnebadene vil være bemandet i juni, juli og august måned i tidsrummet kl. 11-19 eller kl. 12-20. Ved Amager Strand og Svanemøllestranden vil der være livredderbemanding fra d. 23.6-31.8 kl. 10-18 alle ugens dage.

Hop på cyklen eller tag metroen lige til vandet

Med tog- eller metrostationer tæt på stort set alle byens badesteder opfordres badegæster til at tage toget eller metroen til strandkanten eller hoppe på cyklen, når de skal en tur i vandet. På den måde kan badegæsterne være helt sikre på ikke at køre forgæves, da der kun er et begrænset antal parkeringspladser ved Amager Strandpark, Svanemøllestranden og havnebadene.

Effektivt varslingssystem

Københavns Havn har så god vandkvalitet, at man det meste af tiden kan bade i havnen, hvor det er angivet som et badested. Der er dog stadig dage med overløb af forurenet vand til havnen, når det regner kraftigt. Når det sker, har Københavns Kommune en meget effektiv badevandsvarsling, og da man tjekker kvaliteten af badevandet døgnet rundt, er man i stand til ganske hurtigt at afgøre om havnebadene skal lukkes. Viser det sig, at badevandskvaliteten er forringet i en grad, så det frarådes at bade, bliver der varslet med et rødt flag på havnebadene og strandene. På de nye badezoner, vil der være en advarselslampe, der tænder. Både kommunens hjem-meside og app’en ”Badevand” bliver automatisk opdateret med et rødt flag, hvis det sker.

Bad kun hvor du må

Det er vigtigt, at de mange badende københavnere husker på, at det er forbudt at bade i havnen på nær de steder, som er angivet som badesteder, da det kan være både sikkerheds- og sundhedsfarligt. Man skal huske på, at Københavns Havn har været en industrihavn, og at man er i en storby. Der er flere overløb til havnen, og hvis man hopper i udenfor de angivne badesteder, kan man risikere at bade udenfor et overløb. Find de angivne badesteder på www.kk.dk/badevand.

For de mindste badegæster

Soppesøen i Fælledparken, der hver sommer besøges af mange børn og deres forældre, forventes at blive fyldt med vand i juni, juli og august – dog kun hvis vejrudsigten lover solrigt vejr og temperaturer på over 20 C.

Tjek vandkvalitet, vejrudsigt og temperaturer

Hvis du vil vide, om der er gode udsigter for en tur i vandet, så husk at du kan tjekke vejrforhold og badesvandskvalitet for badestederne og se prognosen for de næste fire dage på www.kk.dk/badevand. Du kan også få badevandsprognosen til din smartphone ved at søge på "badevand".

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.