Arkivnyhed - kan være forældet

Kilometervis af frisk asfalt til københavnerne

28.04.2017
  • Ursula Bach
Frem mod september kan københavnerne se frem til ny asfalt på 25 kørebanestrækninger og 26 cykelstistrækninger.

Følelsen af at køre på nylagt asfalt kan bringe smilet frem hos såvel cyklister, bilister som rulleskøjteløbere. Og det bliver der mange chancer for at opleve i løbet af foråret og sommeren, hvor Teknik- og Miljøforvaltningen frem mod september lægger køreklar asfalt på godt 21 kilometer cykelsti og 13 kilometer kørebane. 

Det er især Nørrebro, Amager, Indre By og Østerbro, der kan se frem til at få lagt ny asfalt på såvel cykelstierne som kørebanerne. I alt 51 renoveringsmodne strækninger er blevet udvalgt, fordi belægningen har ligget længere end dens respektive levetid, og nu er begyndt at blive nedbrudt. Derudover vil en række cykelstier og kørebaner også få lagt ny asfalt i forbindelse med større genopretningsprojekter. 

”At vi holder vores cykelstier i god stand har stor betydning for lysten til at cykle. Samtidig giver hullede og nedslidte veje store problemer med støj for naboerne til de trafikerede veje. Derfor er jeg glad for, at vi de senere år for alvor har fået taget fat på arbejdet med at vedligeholde og genoprette byens nedslidte veje og cykelstier,” siger teknik- og miljøborgmester, Morten Kabell (EL).

Helt generelt har ny asfalt altid en støjdæmpende effekt. På vejstrækninger hvor der kører flere end 2.000 biler i døgnet med en hastighed på mere end 40 km/t, lægger Teknik- og Miljøforvaltningen tillige særligt støjreducerende asfalt. For naboerne til disse strækninger betyder det, at støjen falder svarende til, at en tredjedel af trafikken fjernes fra vejen.

På de strækninger hvor der lægges ny asfalt, sørger Teknik- og Miljøforvaltningen også for at renovere fortove og kantsten, hvor det er nødvendigt ligesom stikledningen og vejbrønde bliver renoveret for at sikre, at regnvandet ikke bliver liggende på vejene. 

Fakta: Ny asfalt

  • Frem mod september bliver der lagt ny asfalt på 26 cykelstistrækninger – bl.a. på Sølvgade, Fensmarksgade og Englandsvej - svarende til ca. 10 km cykelsti, og ny asfalt på 25 kørebanestrækninger – bl.a. på Niels Juels Gade, Amager Boulevard og Esplanaden – svarende til 7,5 km. kørebane. 
  • I forbindelse med større genopretningsprojekter vil der blive lagt ny asfalt på yderligere 11,2 km. cykelsti og 5,6 km. kørebane. 
  • Levetiden på en almindelig kørebanebelægning er ca. 12-15 år, mens en cykelstibelægning har en levetid på ca. 20-25 år. Levetiden afhænger dog af, om belægningen undervejs bliver gravet op.
  • På vejstrækninger hvor der kører flere end 2.000 biler i døgnet med en hastighed på mere end 40 km/t, lægger Teknik- og Miljøforvaltningen tillige særligt støjreducerende asfalt. For naboerne til disse strækninger betyder det, at støjen falder svarende til, at en tredjedel af trafikken fjernes fra vejen.

Kontakt

For mere information vedrørende denne side.