Arkivnyhed - kan være forældet

Københavns Rådhus trækker Jens Olsens berømte verdensur op til en ny tid

07.11.2013
En ny og opdateret permanent udstilling om Jens Olsens anerkendte verdensur står fra d. 13. november 2013 klar på Københavns Rådhus. Udstillingen vil i et moderne formidlingssprog fortælle besøgende om Jens Olsens arbejdsmetoder, inspirationskilder og vanskeligheder ved at rejse penge til urets virkeliggørelse.

Det mekaniske verdensur har siden 1955 været en populær attraktion for både turister og lokale at besøge på Københavns Rådhus. Uret bliver beundret for dets mange funktioner, nøjagtighed og fine håndværk. Et af urets tandhjul, der driver det urværk, der viser stjernehimlen over rådhuset, er f.eks. 25.753 år om at dreje en omgang.

Meget af vor tids teknologi forældes hurtigt – det kender vi fra vores mobiltelefoner, computere og fladskærme. Men Jens Olsens mekaniske værk er bygget til at kunne holde i mange tusinde år, hvor det stadig vil kunne vise f.eks. påskens datering og klokkeslettet i Singapore.

Det er en interessant og gratis udstilling for hele familien, som vil være oplagt at kombinere med f.eks. en guidet rundvisning eller tur i Rådhustårnet.

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Københavns Borgerservice og Københavns Museum og er bare ét af en række initiativer, der i de kommende år skal hjælpe København med at tiltrække endnu flere turister og på den måde gøre byen mere attraktiv at besøge og bo i.

Praktiske oplysninger:

Udstillingen er gratis og kan besøges af offentligheden i tidsrummet

  • Mandag-fredag 9.00-17.00
  • Lørdag: 9.30-13.00
  • Søndag: Lukket

Udstillingen bliver permanent opstillet i lokalet ”Jens Olsens Verdensur”, der er placeret til højre for hovedindgangen ved Rådhuspladsen.